KNMI

Aanmelding eclips weerproject

(Eclipsproject en aanmeldingsformulier) Tijdens de zonsverduistering op 11 augustus zal ook het weer flink kunnen reageren op de passage van de maanschaduw. In samenwerking met Belgische en Nederlandse organisaties van hobby-weerkundigen is een meetproject gestart. Het doel van het meetproject is om zoveel mogelijk registraties te verkrijgen van luchttemperatuur, relatieve vochtigheid, wind, luchtdruk etc.

Op veel plaatsen in de Benelux maar ook in de totaliteitszone elders in Europa kunnen de meetlocaties worden gevonden. Ieder die geïnteresseerd is in het meten van de weersveranderingen kan meedoen aan het project. Op Internet is een uitgebreide waarnemingsinstructie aanwezig. Wilt u alvast kenbaar maken dat u mee wilt doen met het project dan kunt u dat melden. Er is een speciaal e-mail aanmeldingsformulier waarop een aantal gegevens worden ingevuld.

Als u mee wilt doen aan het eclipsweerproject 1999 dan bent u echter niet verplicht dit via het formulier aan te geven maar het mag wel. Na 11 augustus wordt bekend gemaakt hoe de meetresultaten worden ingezameld.


* Eclipsweerproject met aanmeldingsformulier (Zie het originele bericht)

Laatste wijziging: 5 juli 1999

Harry Geurts, PR & Voorlichting KNMI
Copyright © KNMI

Zoekwoorden:

Deel: ' Meetproject registreert reactie weer op zonsverduistering '
Lees ook