Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MEF-certificatie voor Ethernetdiensten Eurofiber

Sterke troef voor leverancier van op glasvezel gebaseerde verbindingen

Utrecht, 14 september 2010 - Eurofiber heeft de Metro Ethernet Forum (MEF)-certificering behaald voor zijn Ethernetdiensten. Het gaat om MEF 9 en MEF 14. De certificatie betekent dat de Ethernetdiensten van Eurofiber voldoen aan hoge technische standaarden, die bovendien de compatibiliteit met netwerkproducten- en diensten van andere MEF-gecertificeerde leveranciers garanderen. Eurofiber behoort hiermee tot een select gezelschap. Wereldwijd zijn er ongeveer 30 service providers gecertificeerd, voornamelijk grote carriers.

Met de MEF-certificering versterkt Eurofiber zijn positie in de netwerkmarkt verder. "MEF neemt een steeds belangrijkere positie in binnen de Carrier Ethernet-wereld. De specificaties van deze organisatie worden meer en meer beschouwd als dé standaard voor Ethernet. Bij tenders en samenwerking met internationale carriers zal MEF-certificatie dan ook in toenemende mate een basisvoorwaarde zijn. Dat geeft ons een belangrijk voordeel", aldus Bart Oskam, algemeen directeur van Eurofiber

Hoogwaardige Ethernetdiensten

De Ethernetdiensten van Eurofiber zijn gebaseerd op een combinatie van het glasvezelnetwerk van het bedrijf en een Ethernet Core. De diensten zijn verkrijgbaar in verschillende bandbreedtes, stapsgewijs oplopend van 10 Mpbs tot 10 Gpbs en bieden een aantrekkelijk groeipad. Op basis van een MPLS (Multi Protocol Label Switching)-laag is het mogelijk virtuele netwerken/verbindingen te definiëren.

Metro Ethernet Forum

Het Metro Ethernet Forum (MEF) is een wereldwijd samenwerkingsverband van meer dan 150 organisaties, waaronder leveranciers van telecommunicatiediensten, kabelexploitanten, fabrikanten van netwerkhardware en -software, producenten van halfgeleiders en diverse testorganisaties. Meer informatie over het MEF is te vinden op www.metroethernetforum.org.

WEBSITE

WHITEPAPERS

CASE STUDIES

FACTSHEETS

Over Eurofiber

Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Deel: ' MEF-certificatie voor Ethernetdiensten Eurofiber '


Lees ook