Mega Hobbyfestival Bleiswijk


Creatief ontspannen op het Hobbyfestival

BLEISWIJK, 20110104 -- Op zaterdag 22 en zondag 23 januari wordt in de "Flora Holland Bloemenveiling" in Bleiswijk voor de derde keer het Mega Hobbyfestival gehouden. Circa 300 marktkramen worden gevuld met alles op het gebied van diverse hobby's. Nieuw dit jaar is de modelbouw (boten, treinen, vrachtwagens).

Diverse hobby's
Al de materialen, gereedschappen en noviteiten op hobbygebied zijn ruimschoots aanwezig op het Hobbyfestival in Bleiswijk. Ponsen, scrappen, sieraden, 3D kaarten, pergamo, stempelen... noem het maar en het is aanwezig.

Workshops/kinderanimatie
Tevens worden er diverse workshops in diverse hobby's georganiseerd, schuif maar aan en leer de creatieve foefjes voor uw favoriete hobby. Het Sprookjesbos verzorgt de kinderanimatie; de kinderen worden op ludieke wijze creatief beziggehouden door de (lieve) heksen; een uitje waarbij hun creatieve geest geprikkeld wordt en waar ze nog lang over zullen napraten.

[Overzicht Hobbyfestival Bleiswijk]

Poppenhuizen/miniaturen
Voor de poppenhuis- en miniatuurliefhebbers is ook een groot aantal stands aanwezig, hier is al het mini-huisgerei te vinden om het poppenhuis mee op te leuken. Maar ook de poppenhuizen zelf zijn aan te schaffen om met deze hobby te beginnen. Een echte publiekstrekker is de stand van de familie Bestebreur, zij vullen 20 meter expositie met allerlei miniatuurtaferelen - werkelijk fantastisch de tafereeltjes van weleer in miniatuur uitgewerkt te zien. Menigeen wordt hierdoor bevangen en droomt weg naar vroegere tijden.

Model-/Spoorbouw
Wij willen het Hobbyfestival uitbreiden met Model-/Spoorbouw om zodoende de zogenaamde "mannenhobby's" toe te voegen en dit evenement toegankelijk te maken voor de gehele familie. Inmiddels hebben diverse modelbouwdemonstraties zich aangemeld, er zijn enkele modelspoorbanen, een traject voor modelvrachtwagens en een heus bassin voor modelbootjes. Op de site is een volledig overzicht van de demo's te vinden, het bezichtigen meer dan waard!

Poppen/beren
Veel stands voor de poppen- en berenliefhebber: poppen en beren, om te verzamelen (antiek) of om zelf te maken - alle materialen om een beer of pop te maken, van berenstof tot neusgaren en van klei tot pruik, is te vinden op de beurs. De BJD, Barbie's en Fashion Dolls zijn ook present. Bij de grote boeken/tijdschriften stand kunt u terecht voor de lectuur over deze prachtige hobby's. De poppen- en de berendokter houdt de gehele dag "spreekuur", kleine reparaties verricht ze ter plekke, de grote reparaties neemt ze mee naar huis. Uiteraard zijn antieke poppen ook vertegenwoordigd, nostalgie ten top!

Fairy Fantasy Forum in Bleiswijk
Wij zijn ook verheugd met de komst van het Fairy Fantasy Forum. De Forumstraat is alom bekend en veel van de forumleden hebben toegezegd net als de vorige 2 jaren weer naar Bleiswijk te komen. Dus op het Hobbyfestival in Bleiswijk kunt u deze prachtige sprookjesachtige betoverende fantasiewereld bewonderen.

Een bezoekje meer dan waard!
Er is teveel aanwezig om alles op te noemen; op de site is het totale programma te bekijken op de deelnemerslijst. Daar kunnen bezoekers ook een kortingbon downloaden. Kortom 22 en 23 januari zijn perfecte dagen om het Hobbyfestival in Bleiswijk te bezoeken.

Het Hobbyfestival wordt georganiseerd door Heins & Hobby's, op zaterdag 22 en zondag 23 januari 2011, "Flora Holland Bloemenveiling", Klappolder 130, 2665 LP Bleiswijk. Open van 10.00 - 17.00 uur. Entree volwassenen: euro 5,- / 65+ euro 4,- / kinderen tot 12 jaar gratis (onder geleide).

Site: www.hobbyfestival.nl
Logo HobbyfestivalDeel: ' Mega Hobbyfestival Bleiswijk '
Lees ook