Mega Platen en CD beurs, Jaarbeurs Utrecht 12 & 13 april


Recordplanet presenteert Punk In Londen 1976-1979

UTRECHT, 20140402 -- Op 12 en 13 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen en CD beurs plaats, zoals altijd in samenwerking met de VerzamelaarsJaarbeurs. De beurs beleeft haar 41ste editie en is internationaal bekend vanwege het overweldigend aanbod vinyl, boeken, films, cd’s, tijdschriften, gesigneerde platen, posters, foto’s en t-shirts op het gebied van muziek. De Platenbeurs trekt muziekfanaten uit de hele wereld die op zoek zijn naar de gouden vondst ter aanvulling van hun verzameling. De Mega Platen en Cd Beurs brengt dit voorjaar een expositie vroege punk posters en memorabilia uit de glorietijd 1976-79.

Punk cultuur in Engeland

Rond 1976 ontstond er een nieuwe jeugdcultuur in en rond Londen. Het was crisistijd, de werkeloosheid was hoog en veel rondhangende jongeren waren totaal uitgekeken op de minutenlange drum- en gitaar solo’s van gevestigde bands. Modeontwerpster Vivian Westwood en Malcolm Mclaren sloegen de handen ineen en opende een kledingwinkel die de aandacht trok van veel (werkloze) jongeren. In de winkel werd jaren 50 rock ’n roll gedraaid maar ook reggae en platen van Amerikaanse bands als de New York Dolls en de Heartbreakers. Het duurde niet lang voordat McClaren de Sex Pistols hier bij elkaar bracht en de rest is geschiedenis. De muziek van de Sex Pistols sloeg in als een bom en binnen luttele weken vormde zich bands als the Clash, the Jam & Generation X. Ineens was het voor veel andere muzikanten ook mogelijk om op te treden en platen uit te brengen. Alles deed men zelf tot het ontwerpen van de hoezen en posters toe. Veel van deze posters zijn verloren gegaan, ze werden immers alleen gebruikt om optredens of plaatuitgaven aan te kondigen. Tijdens de Mega Platen en CD Beurs zijn een groot aantal van deze originele en zeldzame posters te bewonderen. Daarnaast worden er unieke punkopnames vertoond en is er een optreden van Arturo Bassick (999 en the Lurkers).

 Lakeside Stories lanceert Singer-Songwriter elpee met diverse gastoptredens

Stichting Lakeside Stories, ooit opgericht als podium voor getalenteerde aankomende singer-songwriters, brengt tijdens de beurs haar eerste vinylplaat uit. Op deze plaat zijn een twaalftal muzikanten vertegenwoordigt die hebben meegewerkt aan dit project. Veel van hen treden tijdens de beurs op en zijn na afloop aanwezig op de signeerstand naast het podium.

 50 jaar The Beatles in Nederland op de VerzamelaarsJaarbeurs

De enige keer dat The Beatles twee concerten hebben gegeven in Nederland was op 6 juni 1964 in het Noord-Hollandse Blokker. Rondom dit optreden en hun bezoek aan Nederland is er veel ophef geweest in diverse pers en media. Het Persmuseum wijdt op de VerzamelaarsJaarbeurs een expositie aan dit fenomeen met tekeningen, covers, artikelen, foto’s en illustraties van bekende illustratoren zoals Eppo Doeve die samen met the Beatles op het podium stond. De expositie is te zien op de VerzamelaarsJaarbeurs in hal 7.

 Andere activiteiten tijdens de Mega Platen en CD Beurs

Signeersessies met leden van de Tee-Set, Kleptomania en de Mr Albert Show met Joost Swarte en Bertus Borgers. Live promotie optredens van onder andere The Sensational Second Cousins en Arturo Bassick, boekpresentaties: Kris Dierckx met Covergirls, Leonor Jonker met No Future Nu, plaat premières, Popquiz en nog veel meer.

Kijk voor het laatste nieuws, aanvangstijden en optredens speciale gasten op www.recordplanet.nl

 Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2014
  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
  • Zaterdag 12 april (9.00 tot 17.00 uur) en op zondag 13 april (10.00 tot 17.00 uur)
  • Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: www.recordplanet.nl 


Deel: ' Mega Platen en CD beurs, Jaarbeurs Utrecht 12 & 13 april '
Lees ook