VDB PROMOTIONS

Mega Truck Festival verwacht een record van 2000 vrachtwagens

22/23 september 2001, Flevopolder (Six Flags Holland) Mega Truck Festival verwacht een record van 2.000 vrachtwagens


1.400 vrachtwagens en 18.000 bezoekers. Dat is het resultaat van het eerste Mega Truck Festival van september 2000 op het 450.000 vierkante meter grote evenemententerrein naast attractiepark Sixflags Holland in de Flevopolder. Ook dit jaar is er weer alles te vinden op het gebied van trucks en transport. Gezien de enthousiaste reacties zal het evenement dit jaar nog groter groeien: er worden meer dan 2.000 trucks verwacht. Het tweede Mega Truck Festival biedt verder spectaculaire trucksprints, een spectaculaire dragster show, een transportmarkt en een zaterdagshow vol entertainment. Het wordt een evenement met veel activiteiten voor deelnemers en toeschouwers. Tevens kan men het naastgelegen attractiepark bezoeken. SixFlags Holland biedt spectaculaire rollercoasters en tientallen andere leuke attracties. Het Mega Truck Festival biedt een aantrekkelijk kijk- en doeprogramma.

Show met oldtimers en Amerikaanse showtrucks
Zo is er een oldtimershow met de mooiste historische trucks en er worden vele tientallen Amerikaanse showtrucks gepresenteerd van legendarische merken als Mack, Kenworth en Peterbilt.

De 'Mooiste Truck van Nederland'
Vele honderden chauffeurs zullen meedingen naar de titel 'Mooiste Truck van Nederland' in hun eigen klassement. Er zijn klassementen voor oldtimers en amerikaanse trucks en daarnaast nog acht klassementen, gebaseerd op het merk van de vrachtwagen: DAF, MAN, Volvo, Renault, Scania, Iveco en Mercedes-Benz. Tenslotte nog een klassement 'Europees Overig'. Een vakkundige jury zal op zaterdag alle meedingende vrachtwagens aan hun deskundige blik onderwerpen.

Transportmarkt en chauffeursverenigingen
Bij tientallen stands van bedrijven kan de chauffeur alles vinden op het gebied van truckaccessoires, onderdelen, airbrush, truckminiaturen, maar ook worden de nieuwste vrachtwagens gepresenteerd. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de presentatie van chauffeursverenigingen. Zo krijgen deze clubs de mogelijkheid zichzelf naar voren te brengen en kunnen ze informatie geven over waar zij voor staan.

Wedstrijden en shows op het circuit en op de zandbaan Spectaculair is het showprogramma met trucksprints met de mooiste racetrucks, Go&Stop wedstrijden. Spectaculair en oorverdovend is de show van de 'snelste man van Nederland', Lex Joon, met zijn dragster raceauto. Er is bovendien een zandbaan met demonstraties trucktrial,4x4, maar ook met Leopard tanks van de Koninklijke Landmacht.

Show en entertainment in de grote muziektent
Ook dit jaar is er weer een spetterende zaterdagavondshow, met onder meer de Mega Soundmixshow, country zangeres Tina en natuurlijk de alom bekende Henk Wijngaard. Op de zaterdag wordt bovendien in samenwerking met de linedance verenigingen in Nederland een recordpoging Linedancing georganiseerd met meer dan 6.000 linedancers. De Country Dynamics zullen een wervelende show weggeven onder leiding van 6-voudig wereldkampioen Roy Verdonk. Ook komen speciaal uit Engeland de Superstars over, een begrip onder de countryminnende chauffeurs.

Primeur: Trucks by Night
Bovendien kent het Mega Truck Festival nog een mooie primeur: 'Trucks by Night', waarbij bezoekers ook op zaterdagavond het evenement kunnen bezoeken, want alle terreinen zijn belicht en dat geeft natuurlijk een mooi effect in combinatie met de verlichte trucks. Bezoekers kunnen dan ook volop genieten van het spektakel in de feesttent. 'Trucks by Night' wordt gesponsord door Koninklijke SAAN.

Tarieven:
Entree Mega Truck Festival (dagkaart) Y 30,- p.p. Entree Mega Truck Festival (weekendkaart) Y 35,- p.p. Entreekaart Six Flags Holland Y 25,- p.p.p.d. i.p.v. Y 44,- p.p. Kinderen t/m 1 meter gratis

LET OP: bij de kassaloketten van het attractiepark Six Flags Holland kunt u geen kaarten kopen voor het Mega Truck Festival. Kaarten voor het Mega Truck Festival zijn alleen te verkrijgen bij de kassa's op het naastgelegenterrein waar het Mega Truck Festival wordt georganiseerd.

Informatie: Het Mega Truck Festival is voor bezoekers geopend op zaterdag van 10.00 tot 24.00 uur (vanaf 19:00 uur: Trucks by Night) en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur

Routebeschrijving A-28 Utrecht-Zwolle: afslag Sixflags, borden Mega Truck Festival volgen A-6 Almere-Emmeloord: afslag Sixflags, borden Mega Truck Festival volgen

Ter voorkoming van filevorming tijdens het weekend zijn er aanpassingen gemaakt in de aanvoerroute van publiek en worden er meer parkeerplaatsen in gebruik genomen. Hierdoor wordt filevorming voorkomen. Volg ter plaatse de borden naar het Mega Truck Festival.

Infolijn Telefoon, dagelijks van 9 tot 21 uur: 0165- 503 554 E-mail: info@vdbpromotions.nl
Internet: www.vdbpromotions.nl

17 sep 01 09:55

Deel: ' Mega Truck Festival verwacht record van 2000 vrachtwagens '
Lees ook