Gemeente Maassluis


1-5-2002

Meimaand Natuurmaand in Maassluis

Ook dit jaar doet de gemeente Maassluis mee aan de organisatie van de Meimaand Natuurmaand in de regio Waterweg Noord. In de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn er de hele maand mei allerlei activiteiten op poten gezet om belangstellenden van jong tot oud kennis te laten maken met natuur en milieu dichtbij huis. Het REON, het Regionaal Educatie Overleg Nieuwe Waterweg-Noord, is verantwoordelijk voor de organisatie van deze activiteiten. In Maassluis neemt het gemeentelijk Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) de organisatie voor haar rekening. Er zijn cursussen, excursies en wandelingen. Kortom, voor elk wat wils.

Kaas maken
Op woensdag 8 mei is de eerste Maassluise Meimaand Natuurmaand-activiteit. Bij kinderboerderij t Sparretje aan het Sparrendal wordt die dag een kaas-maak-demonstratie gegeven. Vooral voor kinderen is deze activiteit heel leuk: ze mogen boter schudden en de namaakkoe melken. Kaas maken is niet moeilijk, het is leuk werk en de beloning van een eigengemaakt kaasje op brood met boter dat je zelf hebt geschud is groot. De gemaakte kaasjes kunnen na afloop niet mee naar huis genomen worden, maar tips over de werkwijze en een recept om thuis aan de slag te gaan wel.
Meedoen aan de kaas-maak-demonstratie is gratis. De eerste demonstratie begint om 13.30 uur. Als er voldoende belangstelling is, wordt er om 14.30 uur nogmaals een demonstratie gegeven.

Folder en aanmelden
In het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek is een leuke folder verkrijgbaar waarin een overzicht wordt gegeven van alle activiteiten in het kader van Meimaand Natuurmaand. Voor een deel van de activiteiten moeten belangstellenden zich van tevoren aanmelden. Dat kan in Maassluis bij het informatiecentrum in het stadhuis, telefonisch via 010 - 5931931, of via email: informatiecentrum@maassluis.nl.

Gerelateerde documenten:
Meimaand Natuurmaand in Maassluis

Deel: ' Meimaand Natuurmaand in Maassluis - 2056 '
Lees ook