Water- en waterschapsfotograaf voor de waterbranche


SEXBIERUM, 20100102 -- Meindert van Dijk (1955) uit Sexbierum is per 1 januari 2010 gestart als zelfstandig water- en waterschapsfotograaf (ZZP) voor overheden, bedrijven en andere organisaties. Hiermee verruilt hij na ruim 37 jaar overheidsdienst de veilige ambtenarenstatus voor het meer risicovolle ondernemerschap. Tot nu toe bestond er nog geen gespecialiseerde waterschapsfotograaf voor de Nederlandse waterschappen en andere organisaties in de watersector.

Droom in vervulling

Met zijn opmerkelijke carrirewisseling volgt hij zijn droom, zijn hart en passie: de fotografie. Van Dijk is autodidact en fotografeert al vanaf jonge leeftijd. Wanneer hij dit nodig of gewenst achtte, volgde hij een specifieke fotocursus. Zoals zovelen liet hij enkele jaren geleden het analoge fototijdperk achter zich en fotografeert hij alleen nog digitaal. Zijn foto's werden in tal van publicaties en communicatie-uitingen toegepast, zowel van overheidsorganisaties als van bedrijven en andere organisaties. De afgelopen tien jaar was Van Dijk al op parttime basis als zelfstandig beroepsfotograaf actief.

Ruime ervaring op natuur- en milieu- en waterschapsgebied

Als professioneel water- en waterschapsfotograaf maakt Van Dijk dankbaar gebruik van zijn ruime kennis en ervaring op natuur-, milieu- en waterschapsgebied. Hij kent de organisaties en cultuur en weet wat er binnen de waterschappen leeft. Daarnaast hoopt hij ook te kunnen profiteren van zijn brede netwerk in de watersector. Overheden, bedrijven en instellingen in de waterbranche mogen 24 uur per dag en 7 dagen per week een beroep op hem doen.

Veelzijdig fotograaf

Niet alleen voor fotoreportages van projecten en het leveren van archieffoto's, maar ook voor het maken van luchtfoto's en het fotografisch registreren van calamiteitenoefeningen en milieu-incidenten. Daarnaast is hij inzetbaar als documentair fotograaf voor het opbouwen van `nieuwe historische' fotoarchieven.

Achtergrond

Meindert van Dijk begon zijn carrire bij het toenmalige Korps Rijkspolitie. Hier vervulde hij diverse functies, vaak met natuur- en milieuhandhaving als nevenfunctie. Na 20 jaar wilde hij verder op milieugebied. In de volgende 17 jaar werkte hij als (senior) milieu-inspecteur bij de Provincie Frysln, Rijkswaterstaat Noord-Nederland en Wetterskip Frysln. In al deze functies was hij ook vaak als fotograaf actief. De laatste vier jaren was hij parttime webmaster bij het Friese waterschap. In afgelopen twee jaren beoordeelde Overheid.nl Monitor de website van Wetterskip Frysln als de beste website van de Nederlandse waterschappen.

Bereikbaarheid

Water- en waterschapsfotograaf Meindert van Dijk is bereikbaar via de website www.waterschapsfotograaf.nl en telefonisch via 06-46264523.


Deel: ' Meindert van Dijk vestigt zich als water- en waterschapsfotograaf '
Lees ook