Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 3-10-2001 2e Persbericht 3 oktober 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Algemene verkeerscontrole
Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Hoogstraat zijn zeven personen bekeurd omdat ze geen autogordel droegen. Eén automobilist werd bekeurd omdat zijn auto niet verzekerd was.

Eindhoven: Fietser gewond
Op de Anthony Fokkerweg is woensdagochtend rond 7.50 uur een 44-jarige fietser uit Eindhoven door een nog onbekende oorzaak van achteren aangereden door een 16-jarige bromfietser uit Liempde. De fietser is hierdoor ten val gekomen. Hij liep een aantal schaafwonden en een oogwond op en is voor behandeling naar het Catharinaziekenhuis gebracht. De bromfietser liep een gekneusde arm op.

Eindhoven: Verdachte met drugs aangehouden
Op de Begijnenhof heeft de politie woensdag rond 14.20 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij hem werden vier bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
De politie heeft woensdag rond 12.00 uur in een woning aan de Tulpstraat een hennepkwekerij met ongeveer 700 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Een 40-jarige verdachte werd in zijn woning aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Fraude
Het Bureau Sociale Recherche Regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 43-jarige man uit Helmond vanwege sociale zekerheidsfraude. De man wordt verdacht van werken in de periode van 1 juli 2001 tot en met 31 augustus 2001 zonder dit door te geven aan de Dienst welzijn van de Gemeente Helmond. Hierdoor kreeg hij een uitkering voor levensonderhoud in deze periode. De Dienst welzijn is voor een bedrag van 29.600,54 benadeeld. Dit zal worden teruggevorderd.

Asten: Gestolen bestelauto aangetroffen bij inbraak in vrachtauto Op een parkeerplaats aan de A67 is woensdagochtend rond 3.00 uur ingebroken in een vrachtauto. Uit de vrachtwagen werden veertien dozen met kleding weggenomen. Twaalf dozen werden teruggevonden in een bestelauto die in de buurt van de vrachtwagen stond geparkeerd. Twee dozen worden nog vermist. Uit onderzoek bleek dat de bestelauto tussen dinsdagavond 22.00 uur en woensdagochtend 9.00 uur was gestolen vanaf de Reinoutlaan in Geldrop. De dader kwam in de vrachtwagen door het dekzeil te vernielen. Van drie andere vrachtwagens op het parkeerterrein werden ook de dekzeilen vernield. Uit deze vrachtwagens worden geen goederen vermist.

Budel Dorplein: Gestolen auto aangetroffen
Vanaf de Koningin Wilhelminastraat is tussen dinsdagavond 23.00 uur en woensdagochtend 5.15 uur een zwarte Mazda gestolen. De auto is woensdagochtend in Weert zwaar beschadigd aangetroffen.

Gerwen: Rijzadel gestolen
Uit een pand aan de Laar is tussen dinsdagavond 18.00 uur en woensdagochtend 7.00 uur een rijzadel gestolen. De dader kwam in het pand door een plaat waarmee een voormalige ruit was dichtgetimmerd open te breken.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Geldropseweg zijn woensdag tussen 11.15 en 12.00 uur 75 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Vier bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 62 km/u.

Mierlo: Gestolen bestelbus teruggevonden zonder gereedschap Vanaf de Bakelsedijk in Helmond is tussen dinsdagavond 17.30 uur en woensdagochtend 7.45 uur een bestelauto met gereedschap gestolen. De auto werd woensdagochtend op de Lungendonksebaan met een opengebroken achterdeur aangetroffen. Het gereedschap waaronder een bladblazer, een kettingzaag, een grasmaaier, een bosmaaier twee heggenscharen, een zaag, een telescoopzaag, een rugspuit en een gereedschapskist zijn niet meer teruggevonden.

Nuenen: Zakkenrollerij
In een winkel aan De Smidse is woensdag tussen 11.30 en 12.15 uur een 47-jarige vrouw uit Nuenen het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De vrouw had haar tas met daarin haar portemonnee in haar winkelwagentje gezet toen ze haar emballage ging inleveren. Toen zij het emballagebonnetje in haar portemonnee wilde stoppen bemerkte ze dat deze uit haar tas was weggenomen. In de portemonnee zat een geldbedrag van 250 gulden en een bankpasje.

Nuenen: Autos uit bedrijfspand gestolen
Uit een bedrijfspand aan de Kruisakker zijn tussen dinsdagavond 21.00 uur en woensdagochtend 5.30 uur twee autos, een lasapparaat, vier banden met velgen, een computer, een digitale camera en een jukebox gestolen. De weggenomen autos zijn een grijze Toyota Previa met het kenteken 72-VZ-DJ en een grijze Citroën Berlingo (kenteken onbekend). De dader is in het pand gekomen door een raam van het pand open te breken.

Veldhoven: Fietster gewond
Op de Provincialeweg is woensdagochtend rond 8.35 uur een 54-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt. Zij fietste over het fietspad toen zij plotseling ingehaald werd door een 33-jarige fietser eveneens afkomstig uit Eindhoven. Deze bleef met zijn jas aan de vrouw haken waardoor zij viel. Ze liep hierbij een verwonding aan haar schouder op en is overgebracht naar het St. Josephziekenhuis.

Waalre: Meisje mishandeld en aangerand
Op de Vincent Cleerdinlaan is dinsdagochtend rond 10.30 uur een 15-jarig meisje uit Waalre door een onbekende man op een bromfiets lastig gevallen. Het meisje fietste over de Vincent Cleerdinlaan toen een bromfietser haar van achteren naderde en haar van de fiets schopte. Hierdoor viel het meisje. De bromfietser stopte. Vervolgens sloeg, schopte en betaste hij haar. Het meisje zag kans om te voet te ontkomen. De bromfietser achtervolgde haar en reed hierbij nog een aantal keren met zijn bromfiets tegen haar benen. Toen het meisje bij een woning aanklopte om hulp te vragen is de bromfietser er vandoor gegaan. Het slachtoffer is voor behandeling aan haar verwondingen aan haar neus en lip naar het ziekenhuis geweest. De politie verzoekt getuigen van het incident contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Waalre: Auto gestolen
Vanaf de Primulalaan is tussen dinsdagavond 21.00 uur en woensdagmiddag 13.30 uur een blauwgroene Mitsubishi Pajero met het kenteken VV-69-LB gestolen.

Deel: ' Meisje (15) mishandeld en aangerand in Waalre '
Lees ook