Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.10 uur
Snelheidscontrole

DE BILT Aan de Utrechtseweg is maandagmiddag gecontroleerd op snelheid. Van de 818 voertuigen reden er 100 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 kilometer per uur. Ter plaatse geldt een maximum van 80.

Bestuurder gaat er vandoor

BILTHOVEN Aan de Soestdijkseweg is in de nacht van maandag op dinsdag een auto tegen een boom gereden. Toen de politie ter plaatse kwam was de bestuurder gevlucht. De auto is vermoedelijk vanuit de Antonie van Leeuwenhoeklaan komen rijden en vervolgens in de berm terecht gekomen. Het voertuig heeft enkele bomen geschampt en is verderop blijven steken in de berm. Het linkervoorwiel was afgebroken. Door de politie is de brandweer gewaarschuwd aangezien er rook uit de auto kwam. Deze was afkomstig van lekkende olie.
Naar de bestuurder wordt een onderzoek ingesteld.

Meisjes mishandeld

BILTHOVEN Twee inwoonsters van Bilthoven, 13 en 15 jaar, zijn maandagmiddag aan de Oude Brandburgerweg in Bilthoven mishandeld door drie andere meisjes. De twee waren de anderen tegengekomen in het zwembad. Toen zij naar huis wilden misten ze beiden hun fietssleutel. Buiten konden ze de fietsen niet terugvinden. Ook miste een van de twee haar mobiele telefoon. Toen de meisjes besloten lopend naar huis te gaan werden ze door de drie lastig gevallen. Beiden werden tegen de grond gewerkt en aan de haren getrokken. Een getuige waarschuwde de politie. Later op de avond zijn op de camping drie meisjes aangehouden. De drie, een 17-jarige Amsterdamse en twee inwoonsters van Utrecht van 15 jaar, zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Jacht op gestolen brommer

DE BILT De politie heeft maandagavond jacht gemaakt op een gestolen bromfiets in De Bilt maar kon de bestuurder niet aanhouden. Op de Hessenweg kwam de politie een bromfietser met passagier tegemoet die beiden zonder helm op een bromfiets zaten. De bestuurder verhoogde zijn snelheid toen hij in de gaten kreeg dat hij gevolgd werd. Onderweg zette hij de passagier af om vervolgens verder te rijden. Daarbij beging de bestuurder enkele verkeersovertredingen en reed hij bijna een voetganger op het trottoir aan. In een steeg raakte de politie de bromfietser kwijt. Even verderop, aan de Ambachtstraat werd de bromfiets aangetroffen. Het voertuig bleek eerder te zijn gestolen in Utrecht.
Een nader onderzoek naar de bestuurder wordt ingesteld.

Deel: ' Meisjes in Bilthoven mishandeld door meisjes van 15 en 17 '
Lees ook