14 september 1999

Meldactie knelpunten vrije huisartsenkeuze van start

Oproep aan patiënten om problemen met vinden nieuwe huisarts te melden

Patiënten hebben in principe het recht om zelf hun huisarts te kiezen. Toch moeten zij steeds meer moeite doen om een nieuwe huisarts te vinden als zij verhuizen of van huisarts willen veranderen. De regionale Informatie- en klachtenbureaus Gezondheidszorg (IKG's) melden een sterke stijging van vragen hierover. Naast weigering vanwege een volle praktijk noemen huisartsen nog andere argumenten om nieuwe patiënten te weigeren. Om duidelijkheid te krijgen over de geldigheid van deze argumenten, roepen de IKG's patiënten op de problemen te melden die zij ervaren bij het zoeken naar een andere huisarts.

De meldactie start op 15 september en eindigt op 1 oktober. De resultaten van de meldactie worden eind oktober bekend gemaakt.

Telefoonnummers IKG's

De IKG's Midden Holland en Zuid Holland doen door omstandigehden niet mee met de meldactie vrije huisartsenkeuze. U kunt hen dus niet bellen. Mocht u in één van deze regio's wonen en toch een klacht willen melden, belt u dan met het Landelijk Informatiepunt voor Patiënten: 030 - 2661661.

Deel: ' Meldactie knelpunten vrije huisartsenkeuze van start '
Lees ook