Radio 6 Soul & Jazz talent Melissa Fortes presenteert debuut album in LantarenVenster

Radio 6 Soul & Jazz talent Melissa Fortes presenteert debuut album in LantarenVenster

Melissa Fortes presenteert op donderdag 10 december haar debuut album ‘Sonho de um Beija-flor’ in LantarenVenster, Rotterdam. Na eerdere releases van haar singles 'Lullaby', ‘Deixa a Chuva Passar’ en ‘Levam ma bo’ volgt nu de lancering van haar CD genaamd ‘Sonho de um Beija-flor’. Melissa werd als Radio 6 Soul & Jazz talent in 2013 genomineerd voor een Radio 6 Soul & Jazz Award in de categorie Best Talent. De muziek van Melissa is een mix van warme Kaapverdische en Braziliaanse invloeden en een vleugje jazz en soul. Een veelzijdige en kleurrijke dame die niet in een hokje te plaatsen is.

Korte biografie Melissa Fortes

Melissa Fortes is geboren en getogen in Rotterdam. Als dochter van een Kaapverdische vader en een Nederlandse moeder is ze opgevoed in twee verschillende culturen. Dit heeft Melissa beïnvloed in haar muziek en theatercarrière. Muziek en theater zijn altijd haar eerste liefde geweest. In 2007 maakte ze een gedurfde stap door haar baan als pedagogisch medewerkster op te geven. Door actief als professioneel zangeres en actrice op te treden, hoopt Melissa mensen te inspireren en activeren om te kiezen voor hun dromen, zoals zij dat zelf ook deed.

Melissa is al meer dan elf jaar in de muziekwereld werkzaam. Als backing vocaliste trad ze op met verschillende artiesten en stond ze op verschillende podia in binnen- en buitenland. Melissa werkte onder andere samen met met Neco Novellas, Dina Medina, Cabo Cuba Jazz, Sharon Doorson, Nelson Freitas en Gregor Salto. Kenmerkend aan Melissa is haar veelzijdige en kleurrijke stijl van zingen. Haar muziek wordt geproduceerd door de in Kaapverdië woonachtige Sebastião dos Santos met co-productie door Danilo Tavares. Mediafacts

● In de aanloop naar de release van haar album bracht Melissa haar singles 'Lullaby', ‘Deixa a Chuva Passar’ en 'Levam ma Bo' uit. Haar muziek werd door lokale en landelijke media zoals Radio 1, Radio 6 en FunX goed ontvangen.

● Door middel van een succesvolle crowdfunding campagne haalde ze € 7500,- op voor de financiering van haar debuut album.

● Na de release van haar singles draait het optreed circuit warm voor Melissa Fortes. Ze trad o.a. op in Rotterdam (Grounds, BIRD, De Doelen, Maas, Schouwburgplein), Amsterdam (Compagnietheater, Club Dauphine, Vondelpark, De Filmhallen), Den Haag (The Hague African Festival), Leiden (Museum voor Volkenkunde) en Bergen op Zoom.

● In 2015 werkt Melissa mee aan de single en video voor het project: Friends Of NPO Radio 6 - 'Don't Take Away The Music', om aandacht te vragen voor het mogelijk verdwijnen van NPO Radio 6.

Praktisch

Datum: donderdag 10 december 2015, 20.30 uur

Locatie: LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Tickets: https://www.lantarenvenster.nl/36-5081-Melissa_Fortes

Link naar een electronic presskit met videoclips en optredens:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL0WIRLOUE0OPgQP4kJCPNA6esb4mHoPE6

Website: www.melissafortes.com

Deel: ' Melissa Fortes presenteert debuut album in LantarenVenster '
Lees ook