Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon tweede in Donaueschingen

17/09/2001

Donaueschingen, 17 september 2001
Ijsbrand Chardon heeft tijdens de internationale menwedstrijd in het Duitse Donaueschingen de tweede plaats behaald. De eerste plaats werd opgeeïst door een van zijn grootste concurrenten, de Duitse kampioen Michael Freund. Chardon wist op vrijdag de dressuur voor zich op te eisen, maar moest in de marathon Freund en regerend wereldkampioen Tomas Eriksson voor laten gaan. Het verschil tussen Chardon en Freund bedroeg voor aanvang van de vaardigheidsproef op zondag slechts 0,20 strafpunten in het voordeel van de Duitser. Chardon liet 3 strafpunten voor tijdsovertschrijding noteren, terwijl Michael Freund het parcours foutloos binnen de tijd af wist te leggen. Chardon was niettemin zeer tevreden met zijn prestatie in Donaueschingen, waar hij dit jaar voor de eerste maal aan de start verscheen.
Christoph Sandmann, de week tevoren nog winnaar van de internationale menwedstrijd in Landstetten, eindigde op de derde plaats, gevolgd door de winnaar van het CAI Beekbergen 2001, Ludwig Weinmayr. Mark Weusthof, op het laatste moment afgereisd naar Donaueschingen, eindigde in het totaalklassement op de 16e plaats, voor Harry de Ruyter op de 18e plaats.
Ton Monhemius liet in hindernis 1 van de marathon 20 strafpunten noteren voor het nemen van een fout poortje, waardoor hij ondanks zijn foutloze vaardigheidsproef op de 24e plaats eindigde. Theo Timmerman kwam op zondag niet meer aan de start vanwege een kreupel paard. Paul van Riet vertegenwoordigde Nederland bij de ponyvierspannen en eindigde mede dankzij zijn derde plaats in de marathon op de 6e plaats.

Deel: ' Menkampioen Ijsbrand Chardon tweede in Duitse Donaueschingen '
Lees ook