MENSEN IN NOOD

Mensen in Nood stuurt hulpvlucht voor tentendorp in Turkije

Mensen in Nood stuurt deze week een hulpvlucht naar Turkije met hulpgoederen voor het opzetten van een tentendorp. Het tentendorp wordt ter plaatse opgezet in samenwerking met de lokale Turkse organisatie Türkiye Diyanet Vakfi. Tweeduizend mensen die door de aardbeving dakloos zijn geworden, kunnen in dit tentendorp worden opgevangen. Momenteel wordt met de Turkse autoriteiten overlegd waar dit tentendorp wordt opgezet (Izmit, Gölcük of Sakarya). De hulpgoederen voor het tentendorp bestaan uit o.a.: tenten, een mobiele keuken, generatoren, slaapzakken, kleding, voedselpakketten voor kinderen en waterzuiveringstabletten. De hulporganisatie Memisa zorgt voor de medische hulpgoederen van het tentendorp. Mensen in Nood stelt 700.000 gulden beschikbaar voor het tentendorp.

Verder heeft Mensen in Nood via het internationale Caritas Netwerk (waar wij deel van uitmaken) 200.000 gulden beschikbaar gesteld voor noodhulp. De noodhulp bestaat op dit moment uit voedselhulp voor het plaatsje Avcilar, een gemeente op 25 kilometer afstand van Istanbul. Op dit moment worden ruim 2000 maaltijden, 1000 broden, 3000 drinkwaterflessen, vruchtensap voor kinderen, melk, dekens en keukengerei verstrekt. Deze voedselhulp wordt de komende dagen zeer waarschijnlijk uitgebreid naar de zeer moeilijk bereikbare dorpjes aan de kust tussen de steden Gölcük en Yalova.

Mensen in Nood maakt deel uit van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Voor de nationale actie 'Help slachtoffers aardbeving Turkije' is het gironummer 797 opengesteld.

Deel: ' Mensen in Nood stuurt hulpvlucht voor tentendorp in Turkije '
Lees ook