Vrouwenrechten in mannenculturen


Mensenrechtenlezing door mensenrechtendeskundige Eva Brems

NIJMEGEN, 20131024 -- Mensenrechten moeten gerespecteerd worden door de overheid. Maar voor de mensenrechten van vrouwen is een goedwillende overheid niet genoeg. Vrouwenrechten vereisen culturele veranderingen. Dat stelt de Belgische mensenrechtendeskundige Eva Brems. Dag van de Mensenrechten, Dinsdag 10 december 2013, 20.00 - 22.00 uur, Collegezalencomplex Radboud Universiteit Nijmegen, Mercatorpad 1

Er zijn veel culturele obstakels voor vrouwenrechten. Niet alleen in moslimlanden of andere verre oorden maar ook in het Westen. Ook hier hebben patriarchale structuren een taai leven.

Moeilijke vragen genoeg. Hebben vrouwenrechten voorrang op culturele rechten? Kan de cultuur van de ene persoon een schending zijn van de mensenrechten van de andere? Kan cultuur ook een bondgenoot zijn van de mensenrechten?

Eva Brems (Leuven, 1969) is een vooraanstaande denker over mensenrechten en een bekende publieke persoonlijkheid in Vlaanderen. Ze is lid van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers voor de partij Groen!, en hoogleraar Mensenrechten aan de Universiteit Gent.

Deelname: € 9,50 | medewerkers en Vrienden van de RU € 7,- | studenten gratis

Meer informatie en inschrijven op  www.ru.nl/sp/evabrems

Dit is een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen en Amnesty International Groep Nijmegen.


Deel: ' Mensenrechtenlezing Vrouwenrechten in mannenculturen '
Lees ook