AutoRai

24-12-2002

Mercedes-Benz op de AutoRAI 2003 Met een omvangrijk programma presenteert Mercedes-Benz zich op de komende AutoRAI. Van de compacte A-Klasse via de populaire C-Klasse en de comfortabele E-Klasse tot de luxueuze S-Klasse, aangevuld met de fraaie coupémodellen uit de CLK- en CL-Klasse, de cabrios uit de SLK- en SL-Klasse en de veelzijdige V-Klasse, Vaneo, Vito en Sprinter Combi is nagenoeg het gehele modelprogramma van Mercedes-Benz op de AutoRAI te vinden.

Limousines, combis, coupés en cabrios met benzine- en dieselmotoren

Drie nieuwe motoren in E-Klasse

Nieuw topmodel SL-Klasse: SL 600

Volop aandacht voor veiligheid op alle fronten

Vrijwel alle modellen zijn leverbaar met benzine- en CDI-dieselmotoren met directe brandstofinspuiting volgens het common rail-principe. Een noviteit op de AutoRAI 2003 zijn drie nieuwe high-tech motoren in de Mercedes-Benz E-Klasse. Het betreft hier de 120 kW (163 pk) sterke benzinemotor in de E 200 KOMPRESSOR en een tweetal dieselmotoren, te vinden in respectievelijk de E 200 CDI en de E 320 CDI.

De benzinemotor behoort tot de nieuwste generatie en bevat het zogeheten TWINPULSE-systeem, dat diverse technologieën, zoals een compressor, een tussenkoeler, vierkleppentechniek, variabel verstelbare nokkenassen en Lanchester-balansassen combineert voor een reductie van het brandstofverbruik en een rustige loop. De CDI-motoren zijn voorzien van de meest recente common rail-technologie met zevengaats inspuitkoppen voor betere prestaties en minder brandstofverbruik.

Een andere primeur op de AutoRAI 2003 is de Mercedes-Benz SL 600, het onbetwiste topmodel van de SL-Klassse. Voorzien van een 368 kW (500 pk) sterke V12-biturbo-motor met een koppel van maar liefst 800 Nm is deze auto tot indrukwekkende prestaties in staat. Uiteraard is ook de uitrusting van hoog niveau.

Een belangrijk aspect in het modelprogramma van Mercedes-Benz is de veiligheid van inzittenden en overige weggebruikers. Innovatieve systemen als ABS, ESP®, de rem-assistent BAS en het brake by wire-systeem Sensotronic Brake Control (SBC) dragen bij aan meer veiligheid. De nieuwste standaard is PRE-SAFE, te vinden op de Mercedes-Benz S-Klasse, een voorziening die diverse individuele veiligheidssystemen coördineert en combineert, om zodoende een optimale beschermende werking te garanderen. Ook bi-xenon koplampen en actieve bochtenverlichting, die de bewegingen van het stuurwiel volgt, dragen bij tot een beter zicht en daarmee tot meer veiligheid.

Dat de inspanningen van Mercedes-Benz op het gebied van veiligheid hun vruchten afwerpen, blijkt onder andere uit de maximale score van vijf sterren voor de Mercedes-Benz C-Klasse en de E-Klasse in de Euro-NCAP-crashtest.

Ook de gegevens van het Statistisches Bundesamt in Duitsland tonen aan dat Mercedes-Benz-personenautos in verhouding minder vaak bij een ongeval betrokken zijn dan die van andere merken.

Zoekwoorden:

Deel: ' Mercedes-Benz op de AutoRAI 2003 '
Lees ook