Staatsbosbeheer

Veel belangstelling voor excursies van Staatsbosbeheer , 15 juli 2002

Komende weken komt de boswachter van Staatsbosbeheer opnieuw naar hartje Amsterdam om belangstellenden naar de rijke natuur aan de rand van de stad te brengen. Vanaf het Centraal Station staan deelnemers in een minuut of tien in Waterland: een oase van rust en ruimte. Daar begint een wandeling door het vogelrijke weidelandschap rond het dorp Broek in Waterland. Onderweg is er koffie/thee en een lunchpakket.

Op zondag 21 en 28 juli, 4, 11, 25 augustus en 8 en 15 september staat de boswachter van Staatsbosbeheer om 10.00 uur vóór het Hollands Koffiehuis op het voorplein van Amsterdam CS. Daar wacht hij de deelnemers op om gezamenlijk de lijnbus naar het dorpje Watergang te nemen. De wandeling begint bij Café De Wegwijzer. Stevige wandelschoenen komen van pas. Onderweg vertelt de boswachter over de vogels en planten die dit typische Noord-Hollandse landschap bevolken. Maar ook de geschiedenis van het gebied en de relatie met de stad Amsterdam komen aan de orde. De route eindigt in Broek in Waterland en om ongeveer 13.00 uur vertrekt er een weer bus naar het Centraal Station.

Excursiedata: 21 en 28 juli, 4, 11, 25 augustus en 8 en 15 september. Aanmelding bij café/restaurant: De Wegwijzer, (020) 436 14 16. Kosten EUR 10,- per persoon (incl. koffie/thee en lunchpakket). Verder hoeft u niets anders mee te nemen dan een strippenkaart (minimaal 8 strippen).

Deel: ' Met de boswachter even de stad Amsterdam uit '
Lees ook