Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Rotterdam, 7 mei 2009

MET SKREAM EN BENGA KOMT DE DUBSTEPTOP NAAR ROTTERDAM

Skream en Benga zijn twee jeugdvrienden uit de Londense wijk Croyden die mede aan de basis stonden van het populaire underground muziekgenre dubstep, de combinatie van grimmige grooves en lome ritmes die ook bekend staat als de 'elektronische blues uit Brixton'. Op vrijdag 29 mei komt met Skream en Benga de dubsteptop naar WATT Rotterdam om ons onder te dompelen in de laatste echt grote muziekstroming sinds de eeuwwisseling.

Skream is het alter ego van de jonge twintiger Ollie Jones. Als producer leverde de afgelopen jaren een enorme bijdrage aan de bekendheid en opmars van de dubstepscene. De voorbije 7 jaar drukte hij zijn stempel op meer dan 1.500 tracks, met een eerste album 'Skream' en de single 'Midnight Request Line' dat is uitgeroepen tot dubstep anthem, warm onthaald door producers als Wiley en Ricardo Villalobos. Skream deinst er niet voor terug om genres te mixen, waardoor hij dubstep herdefinieert en de sound melodieuzer maakt, met een vleugje house en jazz, krachtige sub-bassen en een cinematografisch sfeertje. Ook maakte Skream remixes voor bands als Hot Chip en Klaxons.

Het dubsteptalent van producer en dj Benga is van een ongekend niveau, zo bleek al tijdens de 2008 edities van Lowlands en Bazar Curieux. Volgens Benga zelf en iedereen die er verstand van heeft stuwt hij het Zuid-Londense dancegenre momenteel naar grote hoogten! De pas 21-jarige Benga hielp speedgarage en 2-step van haar frutsels af en schilderde de overblijfselen van beide genres gitzwart met als resultaat zijn debuutalbum 'Diary of an Afro Warrior'. Deze plaat prijkte hoog in diverse eindlijsten van 2008.

'Als je broekspijpen wapperen door het volume van de bassen, dan weet je dat je luistert naar dubstep' (Kode9)

VR 29 MEI 2009 SKREAM & BENGA @ WATT (GROTE ZAAL)

+ Nicon & Chillum, Akkachar & Brutuzzz, MC Dart VJ Lennart West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 23:00u / Aanvang programma 23:00u
Tickets a E 12,50 (excl. vvk) zijn te koop bij Plato en Velvet Music Rotterdam en via http://www.easyticket.nl/?event=0op8

www.watt-rotterdam.nl

*** Einde persbericht ***

Deel: ' Met skream en benga komt de dubsteptop naar rotterdam '
Lees ook