expostbus51


METEO CONSULT

Windverwachting op GSM

WIND INFORMATIE VIA GSM

Het zeil- en surfseizoen begint weer. Dank zij de over het algemeen zachte winter is de watertemperatuur hoger dan normaal in deze tijd van het jaar en met een beetje wind is het daarom al prima toeven op het water. Voor zeilers en surfers is het van het grootste belang goed op de hoogte te blijven van de wind. Sinds kort kan dat nu ook via de GSM telefoon. Met vrijwel iedere GSM telefoon kunnen korte berichten (Short Messages) worden verstuurd en ontvangen. De handleiding van de GSM telefoon vertelt u precies hoe. Nadat het algemene nummer voor het versturen van de berichten eenmalig is ingesteld, verstuurt u de berichten naar een kort nummer. Bij KPN is dat 969, bij Libertel 125, bij Telfort 221 en bij BEN 555.

Als u gedetailleerde wind informatie op wilt halen toetst u in: WIND gevolgd door een plaats langs de kust of het IJsselmeer of u geeft een binnenwater aan. Bijvoorbeeld: WIND URK of WIND VEERSE MEER Als u dit bericht verzonden heeft krijgt u binnen ongeveer 10 seconden een bericht terug dat u op het schermpje van uw telefoon af kunt lezen. Wanneer van de plaats actuele windgegevens bekend zijn, worden die eerst vermeld. Vervolgens krijgt u een verwachting in detail voor de komende uren en in grote lijnen voor de komende twee dagen. Daarbij worden de windrichting gemeld alsmede de windsnelheid en de windstoten in knopen. Alle plaatsen langs de Nederlandse kust en het IJsselmeer zijn op te vragen alsmede de belangrijkste watergebieden. Ook is een aantal plaatsen langs de Belgische kust nog opvraagbaar. De verwachtingen gelden steeds voor open water.

Via de GSM kunt u ook windwaarschuwingen krijgen. U toetst dan alleen WIND in en u krijgt van alle kustdistricten en het IJsselmeer de dan geldende waarschuwingen. GSM telefoons zijn tot ongeveer 10 km uit de kust te gebruiken.

Naast de informatie over de wind kunt u via de GSM nog veel meer weersinformatie verkrijgen. De volgende opties zijn beschikbaar:

METEO gevolgd door een plaats (wereldwijd) of een postcode in Nederland geeft het actuele weer en de korte termijn verwachting

METEO L gevolgd door een plaats (wereldwijd) of een postcode in Nederland geeft het weer van de komende acht dagen met minimum- en maximumtemperatuur, neerslagkans en aantal uren zon.

SKI gevolgd door een wintersportplaats geeft gedetailleerde sneeuwinformatie en de weersverwachtingen voor dal en berg voor de komende dagen

Het grote voordeel van de GSM informatie is dat hij ook in het buitenland opgevraagd kan worden. Zo kunt u ook op uw vakantie van het weer voor de komende dagen op de hoogte blijven. U kunt ook zogenaamde TRIGGERS zetten waardoor u automatisch gewaarschuwd wordt voor bepaalde weersomstandigheden. Via een TIMESET kunt u iedere dag een bericht opvragen. Meer informatie hierover op de Internet site van GIN, de samenwerkingspartner van Meteo Consult in de GSM informatie. Het Internet adres van GIN is www.gin.nl terwijl ook op de Internet site van Meteo Consult www.meteo.nl volop informatie over GSM weerberichten wordt gegeven.

Voor aanvullende formatie kunt u bij Meteo Consult terecht bij Frank van der Laan telefoon 0317 423300 of fax 0317 423164

Wageningen, 24 maart 1999

24 mrt 99 15:05

Deel: ' Meteo Consult brengt windverwachting op GSM '
Lees ook