WEERBUREAU HWS

Meteorologische begeleiding voor olympisch zeilteam

Generale Bank Olympisch zeilteam: Meteorologische begeleiding in Sydney!

Weerbureau HWS ondersteunt het Nederlandse zeilteam tijdens de pre-Olympics in Sydney. Op 18 september beginnen de eerste wedstrijden waarin de Nederlandse ploeg zal laten zien wat ze kan. De zeilers en surfers kennen een uitstekende voorbereiding en bovendien hebben ze nu een extra troef in handen:
meteoroloog Frits Koek.
Hij zal in samenwerking met Weerbureau HWS in Soest de ploeg meteorologisch terzijde staan.

Zowel Frits Koek als Weerbureau HWS zijn bekende namen voor Nederlandse wedstrijdzeilers: Weerbureau HWS voorzag dit jaar onder andere de Ronde om Texel, de SPA Regatta en de PWA World Cup windsurfen van weersinformatie. Tijdens de Whitbread Round the World Race '97-'98 voorzag Frits Koek de BrunelSunergy-equipe van meteorologische informatie. Hij was zelfs aan boord tijdens de zevende etappe, die gewonnen werd. De waarde van een meteoroloog die echt deel uitmaakt van het team werd hiermee bewezen.

Frits Koek maakt in Sydney onderdeel uit van het Generale Bank Olympisch zeilteam. Meteoroloog en zeilers zullen daar voortdurend informatie uitwisselen. Koek wordt door Weerbureau HWS steeds op de hoogte gehouden van de actuele weersverwachting van de haven van Sydney. Hiermee is hij in staat een specifiek bericht voor iedere equipe uit te werken.

Het is een voortdurend leerproces: Na de training overleggen de zeilers met Koek welke plaatselijke factoren van invloed zijn geweest op de verwachting.
Hierdoor zullen de zeilers tijdens de pre-Olympics in staat zijn om optimaal van de weersituatie gebruik te maken. Bovendien zal daardoor de meteorologische begeleiding steeds verder verfijnd worden. Voorsprong op de concurrentie dus!


----------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Weerbureau HWS: directeur Jan Dekker , 035 - 603 9 003 Sporters : Yvonne M.Gräffner, P.R. coördinator: 030 6 56 65 70 www.weerbureau.nl

15 sep 99 10:06

Zoekwoorden:

Deel: ' Meteorologische begeleiding voor olympisch zeilteam '
Lees ook