Mexicaanse beeldend kunstenaars maken chocoladekunst


Expositie chocoladekunst in Nijmegen

NIJMEGEN, 20100708 -- Op dinsdag 6 juli 2010 maakten Mexicaanse en Nederlandse beeldend kunstenaars kunst van chocolade. Bezoekers kunnen tot en met donderdag 15 juli de resultaten van deze sessie bekijken bij The Chocolate Bar in Nijmegen. De expositie is geopend van 10.00-17.00 uur en is gratis te bezoeken.

Uitwisseling van Mexicaanse en Nederlandse beeldend kunstenaars smaakt naar meer. Bijna 2 weken lang toeren 11 Mexicaanse beeldend kunstenaars door Nederland. Dit doen zij in het kader van een bijzondere uitwisseling met hun Nederlandse vakgenoten. Op verschillende plekken doen ze samen workshops.

Op hun tocht door Nederland deden ze op 6 juli ook Nijmegen aan. Een gebouw als de Commanderie van St. Jan was hun totaal onbekend in hun cultuur. Sterker nog, bij The Chocolate Bar, dat gevestigd is bovenin dit oude klooster, konden ze zich uitleven op chocolade. Vol verbazing leerden ze de oorsprong kennen van de ontwikkeling van cacao die o.a. uit hun eigen land komt en te proeven was.

Na wat technische instructie ging men aan het werk. De opdracht was om van een van te voren gegoten blok chocolade van 2 kg. (vierkant of halve bol) iets te maken. De verwerkingstijd was anderhalf uur. Geen van de deelnemers had ooit met chocolade gewerkt. Hakken, zagen, gutsen en lijmen. Blokken van 2 kilo chocolade werden verwerkt tot prachtige kunstwerken.

Bezoekers kunnen vanaf woensdag 7 juli tot en met donderdag 15 juli de resultaten van deze sessie bekijken bij The Chocolate Bar te Nijmegen. De expositie is geopend van 10.00-17.00 uur en is gratis te bezoeken.
Wie niet in staat is naar Nijmegen te komen kan kijken op de website www.chocolatebar.nl

Op maandag is The Chocolate Bar gesloten.

The Chocolate Bar

Zie ook de nieuwsuitzending van Nijmegen 1 van 7 juli 2010.


Deel: ' Mexicaanse beeldend kunstenaars maken chocoladekunst '
Lees ook