MFORMA GROUP INCORPORATED

Mforma Group kondigt op populaire films gebaseerde games aan

Mforma Group kondigt op populaire films gebaseerde games aan, waaronder Star Trek Nemesis en Top Gun Air Combat, voor QUALCOMMs BREW-platform

Seattle, VS, February 19 /PRNewswire/ -- - Mforma levert supersonische actiespellen voor handsets met BREW-technologie

Mforma Group Incorporated, een toonaangevend mondiaal leverancier van mobiele datatechnologie voor draadloze operators, kondigde vandaag aan dat ze twee games hebben ontwikkeld op basis van systeemlicenties van succesfilms, Star Trek Nemesis en Top Gun Air Combat, voor QUALCOMMs Binary Runtime Environment for Wireless(TM)(BREW)-platform. Naar verwachting worden de games in februari 2003 uitgebracht. Het bedrijf kondigde ook aan dat Get It Now abonnees van het Amerikaanse Verizon Wireless het populaire spel Snowball Fight nu op de Motorola T-720 handset kunnen downloaden en spelen.

De Star Trek Nemesis game, gebaseerd op de populaire film Star Trek Nemesis, is een actiespel, vanuit het perspectief van de ik-persoon, waar de spelers het gezag voeren over de Enterprise en de aarde moeten redden. Gebruikers die Top Gun Air Combat spelen, gebaseerd op de succesfilm van Paramount Pictures, kunnen hun favoriete piloot van een gevechtsvliegtuig kiezen in dit schietspel.

'Fans van Star Trek en Top Gun overal ter wereld met handsets met BREW-technologie kunnen zich vermaken met de hoogstandjes van filmtechn ischegameplay van deze twee producten,' aldus Alex Green, vice-voorzitter verkoop, Mforma Group. 'Met de BREW-technologie kunnen wij gemakkelijk onze toepassingen snel aan mobiele operators leveren. We zien ernaar uit om de BREW-gemeenschap in de nabije toekomst nog meer games en op populaire films gebaseerde toepassingen te gaan leveren.'

'QUALCOMM is blij dat Mforma met ze in zee is gegaan, en dat ze op BREW-technologie gebaseerde games en entertainment-toepassingen uitgeven,' aldus Jan Lezny, senior directeur van BREW developer & OEM relations, QUALCOMM Internet Services. 'Het BREW-platform stelt bedrijven als Mforma in staat een solide aanbod op de markt te brengen, en zij worden beloond met een degelijk business-model waarin beloning van hun activiteiten wordt gewaarborgd.'

Er komen later deze maand en in maart ook sporttitels van Mforma uit. De reeks bevat het boxing-game Knuckle-up!, Tennis 2003 en VSoccer; allemaal visueel hoogwaardige, spannende gameplay en uren plezier voor alle leeftijden. Deze uitgebreide serie games wordt beschikbaar voor BREW-operators overal ter wereld.

De uitbreiding van BREW-technologie wordt voortgezet doordat operators overal ter wereld het voorbeeld volgen van Verizon Wireless en ALLTEL in de Verenigde Staten, KTF in Zuid-Korea, KDDI in Japan en China Unicom en BREW-gebaseerde services inzetten voor commerciële doeleinden. Brasilcel, een gemeenschappelijke onderneming van het Spaanse Telefonica Moviles en Portugal Telecom, zal in maart 2003 BREW-services introduceren voor abonnees in Latijns-Amerika, en US Cellular is begonnen met een proef voor BREW-gebruik. Meer dan 40 handsets met BREW-technologie zijn wereldwijd al beschikbaar aan consumenten, en ruim 40 apparaatfabrikanten hebben interesse getoond in het BREW-platform.

QUALCOMMs BREW-platform is een toepassingsomgeving met lokale beheerservers die een open, standaard platform biedt voor mobiele apparaten. Het BREW-platform is onderdeel van een compleet end-to-end pakkeet voor het ontwikkelen van mobiele toepassingen, apparaatconfiguratie, toepassingsdistributie, facturering en betalingsverwerking. Het complete BREW-pakket omvat de BREW SDK(TM) (software development kit) voor ontwikkelaars; het BREW toepassingsplatform en poort-hulpmiddelen voor apparaatfabrikanten; en het BREW Distribution System (BDS) dat door telefoonbedrijven wordt bestuurd en beheerd, zodat deze nieuw ontwikkelde toepassingen gemakkelijk op de markt kunnen brengen en het facturerings- en betalingsproces kunnen coördineren. Met BREW-gebaseerde services kunnen consumenten hun handsets zelf aanpassen door draadloos toepassingen te downloaden van de daarvoor bestemde server van een telefoonmaatschappij. Het BREW-platform is een product van QUALCOMM Internet Services (QIS), een divisie van de QUALCOMM Wireless & Internet (QWI) Group van QUALCOMM Incorporated.

Over Mforma Group

Mforma levert inhoud, technologie en draadloze data management-diensten aan toonaangevende operators overal ter de wereld, met een bereik van 300 miljoen abonnees. Mforma is het eerste bedrijf dat een miljard game-transacties voor diens operator-cliënten overschrijdt, waaronder Cingular Wireless, AT&T Wireless, Verizon Wireless, Telefonica, Vodafone, T-Mobile, Sprint PCS, Nextel, Alltel, Telstra, Telus, Bell Mobility, Airtel Movil, Radiolinja, Smart Communications, Globe Telecom en Orange. Operator-cliënten van Mforma bedienen in totaal 90 procent van de mobiele abonnees in de Verenigde Staten en 70 procent van de mobiele abonnees in Europa. Mforma's inhoudscatalogus bevat meer dan 250 fascinerende SMS-, MMS-, WAP- en Java-games en entertainment-toepassingen, gekozen uit 300 toonaangevende inhoudsontwikkelaars in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Mforma Group biedt Java-, SMS- en MMS Quick Start-programma's waaronder toptitels in de branche, een beproefd platform, totale inhoudmanagementdiensten, bijbehorende Websites en inhoud onder merklicenties als Spiderman(R), Rat Race(R), Top Gun en Britney Spears Crossroads(TM).

Star Trek en Top Gun(TM) & (C) 2002 Paramount Pictures. Alle rechten voorbehouden. Star Trek en Top Gun zijn gedeponeerde handelsmerken van Paramount Pictures. QUALCOMM is een gedeponeerd handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. BREW is een handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. Alle andere handelsmerken en auteursrechten zijn het bezit van hun respectieve eigenaren. Alle rechten voorbehouden.

Neem voor meer informatie contact op met: David Bluhm van Mforma Group
Incorporated, +1-206-849-9400, dbluhm@mforma.com

David Bluhm van Mforma Group Incorporated, +1-206-849-9400, dbluhm@mforma.com

19 feb 03 09:00

Deel: ' Mforma Group kondigt op populaire films gebaseerde games aan '
Lees ook