`Mi Rowsu' van Damaru en Jan Smit komt nieuw binnen op nr.1 in XChart


[EMBARGO TOT VRIJDAG 31 JULI 00:15 UUR]

ROTTERDAM, 20090730 -- Jan Smit en de Surinaamse artiest Damaru brachten vorige week vrijdag het duet van `Mi Rowsu' uit, ook wel bekend als `Tuintje In Mijn Hart'. Het duet, waarop Jan Smit voor het eerst in het Surinaams zingt, komt vrijdag nieuw binnen op nummer 1 in de XChart van jongerenzender FunX. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de XChart dat een nummer direct op deze felbegeerde positie binnenkomt.

Dat Jan Smit `Mi Rowsu' in het Surinaams in zou zingen was een verrassing voor Damaru: "Ik had hem een mail gestuurd waar ik het Sranan gedeelte voor hem had vertaald dus ik dacht dat hij het in het Nederlands zou doen. Maar toen ik het hoorde was het puur Sranan. Zijn uitspraak is helemaal goed." De Surinaamse artiest kondigde afgelopen dinsdag in de ochtendshow FunX Start ook aan dat er nog een clip komt van `Mi Rowsu' met Jan Smit.

Ook in Suriname slaat de plaat van Damaru en Jan Smit goed aan. Dhr. W. Duttenhofer, directeur van Radio 10 in Suriname: "De single wordt hier heel goed ontvangen. De reacties zijn overweldigend. We hopen dat er snel een videoclip komt waarin we Jan Smit en Damaru kunnen zien". Duttenhofer verklapte dat het nummer met Jan Smit ook in Suriname aanstaande zaterdag de Top 3 behaalt, in de Magic 10 van het station.

Groeiende populariteit Damaru in Nederland
Damaru won snel aan populariteit in Nederland. Via radiostation FunX maakte het Nederlandse publiek kennis met de Surinaamse collega van Jan Smit. Zijn eerste grote optreden in Nederland verzorgde hij op het urban podium XStage tijdens Parkpop in Den Haag op 28 juni 2009. Tienduizenden mensen zongen het nummer toen al uit volle borst mee (video). Ook zijn optreden afgelopen weekend op het Zomercarnaval in Rotterdam getuigde van zijn populareit (video). Solo wist Damaru met `Mi Rowsu' 11 weken lang zijn hoge positie in de XChart te handhaven.

Samenwerking Damaru en Jan Smit
Na zijn optreden op Parkpop vertelde Damaru in een interview met FunX dj Fernando Halman dat hij graag een nummer wilde opnemen met zijn Nederlandse collega Jan Smit (video). De interesse bleek geheel wederzijds. Tijdens een uitzending van Giel Beelen op 3FM gingen Jan en Giel een weddenschap aan ten behoeve van S.O.S. Kinderdorpen. Giel verloor de weddenschap en organiseerde dat Jan Smit en Damaru samen `Mi Rowsu' opnieuw uitbrachten.

Concert Damaru in Paradiso
Op 9 augustus vindt in Paradiso het concert Damaru presented by FunX plaats. Uiteraard vertolkt Damaru ook live het nummer `Mi Rowsu'. De kaartverkoop is inmiddels gestart en verloopt voorspoedig. Op FunX.fm worden de laatste kaarten weggegeven voor dit optreden, inclusief een Meet & Greet met Damaru.


Deel: ' `Mi Rowsu' van Damaru en Jan Smit komt nieuw binnen op nr.1 in XChart '
Lees ook