Reeks nieuwe illustratieprogramma's voor technische illustraties en web-graphics

Maarssen, 16 juni 1999 - Micrografx, ontwerper van grafische software, brengt iGrafx Designer Suite op de markt, een tool voor het maken van technische illustraties, grafieken voor het web en presentatiegrafieken. De twee hoofdcomponenten uit de iGrafx Designer Suite, Micrografx Designer en Picture Publisher, maakten eerder deel uit van de Micrografx Graphics Suite. De iGrafx Designer Suite komt in juni op grote schaal beschikbaar.

Met de Designer Suite krijgen grafisch ontwerpers, ingenieurs en ontwerpers van webpagina's de beschikking over een complete reeks professionele gereedschappen. Deze biedt tools om zeer nauwkeurig op schaal te tekenen en ontwerpen te maken, en een zeer uitgebreid scala aan mogelijkheden voor zowel traditioneel als elektronisch publiceren, via het web. Gebruikers kunnen met Designer Suite aanzienlijke tijdbesparingen en kostenreducties realiseren bij het ontwerpen van technisch accurate concepten en het opstellen van instructies voor assemblage en gebruik, alsook productieschema's en bouwtekeningen.

"De suite is geschikt voor grafisch ontwerpers en specialisten die een zeer krachtig grafisch gereedschap nodig hebben met alle mogelijkheden die van toonaangevende grafische applicaties verwacht mogen worden, dat te gebruiken is in een netwerk en dat voldoet aan Microsoft-standaarden", zegt Douglas M. Richard, president en CEO van Micrografx. "De iGrafx Designer Suite is een applicatie die de leemte opvult die momenteel bestaat tussen CAD, kantoor-toepassingen en illustratietoepassingen."

Ondersteuning van standaards
De gebruiker van de Designer Suite kan meer dan 55 bestandsformaten importeren en exporteren, waaronder DWG, DXF, DGN, CGM, IGS, EPS, PDF, PSD, TIF, GIF, JPG en VSD. Dit maakt een probleemloze uitwisseling mogelijk met andere gebruikers en met externe ontwerpbureaus.

Met Designer Suite kan elk type technische illustratie, overzicht of schema worden ontworpen met behulp van standaard sjablonen voor ANSI, architectuur, technische ontwerpen, ISO en DIN en met tools voor zowel creatieve als standaard CAD tekenmethoden. De uitgebreide annotatiemogelijkheden maken de technische informatieoverdracht snel en eenvoudig. Tools voor het vergroten en voor transparante vlakvulling vereenvoudigen en versnellen het maken van duidelijke en realistische illustraties.

Behalve het converteren van vectorillustraties naar GIF- of JPG-formaat voor gebruik op het web, kan Designer ook grafieken exporteren als platformonafhankelijke Java-applets voor interactieve web-applicaties. Met Quick Vector, een geïntegreerde vectorgenerator, kunnen interactieve Designer-bestanden op het web worden weergegeven.

De Designer Suite bevat tevens iGrafx Image, een update van Micrografx Picture Publisher. iGrafx Image is een professioneel beeldbewerkingsprogramma dat mogelijkheden biedt voor het creëren en bewerken van digitale beelden, kleurcorrectie en het retoucheren van foto's. iGrafx Image is op dit moment marktleider voor het creëren van webillustraties. Met een groot scala aan visuele effecten en de vele mogelijkheden voor bijna elke type beeldbewerking, is iGrafx Image een snelle en complete oplossing voor professionele beeldbewerking.

Designer Suite beschikt over eigenschappen waardoor het pakket op optimale wijze kan worden ingezet binnen elke organisatie. Met gebruik van het iGrafx Deploy netwerk-installatieprogramma is het mogelijk om Designer en Image ook binnen een netwerk te gebruiken. Hierdoor is eenvoudig een breed gebruik van de applicaties mogelijk, kan het gebruikersaantal worden gemaximaliseerd en kunnen de applicaties gemakkelijk worden aangepast aan de IT-standaard.

Micrografx
Micrografx, opgericht in 1982 (NASDAQ: MGXI), is wereldwijd marktleidend leverancier van grafische software voor ondernemingen met focus op drie categorieën gebruikers: proces-, ERP- en netwerkspecialisten, professionele ontwerpers en algemene, zakelijke gebruikers. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Micrografx bevindt zich in Richardson, Texas. R&D-faciliteiten zijn gevestigd in Richardson, Los Angeles en Portland. De ondernemingen heeft daarnaast internationale kantoren in Australië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en werkt samen met vertegenwoordigers in Denemarken, Polen, Spanje en Zwitserland. Aanvullende informatie over het grafische softwareassortiment van Micrografx is te vinden op de Micrografx web site, http://www.micrografx.com/. Hier zijn tevens trial-versies van Micrografx-software te downloaden.

Deel: ' Micrografx introduceert iGrafx Designer Suite '
Lees ook