Micrografx introduceert met iGrafx System een reeks software voor zakelijk en technisch gebruik

Maarssen, 2 februari 1999 - Micrografx, ontwerper van grafische software, introduceert het iGrafx System, een reeks visuele communicatiesoftware, bestemd voor zowel zakelijk als technisch gebruik. Het iGrafx System is modulair opgebouwd en is daardoor optimaal af te stemmen op de behoeften van de gebruiker. Met de modules van het iGrafx System kunnen onder meer grafieken, stroomdiagrammen, organigrammen, netwerkoverzichten en bedrijfsmodellen voor SAP R/3 bedrijfssoftware worden gemaakt. iGrafx is tevens te gebruiken voor het analyseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen.

"Het 'iGrafx System' maakt complexe grafische taken eenvoudiger voor eindgebruikers door zich aan te passen aan het kennisniveau en de manier van werken. We hebben bijna twee jaar gewerkt aan de nieuwe faciliteiten voor deze grafische software," zegt Douglas Richard, Chief Executive Officer van Micrografx. Hij vervolgt: "Het iGrafx System is gericht op drie categorieën gebruikers: proces-, ERP- en netwerkspecialisten, professionele ontwerpers en algemene, zakelijke gebruikers. Bovendien kan het systeem meegroeien met de organisatie en is het volledig af te stemmen op de specifieke behoeften binnen het bedrijf."

Het iGrafx System combineert interoperabiliteit, uitbreidbaarheid, schaalbaarheid en beheerbaarheid in één. Het systeem is bovendien ontworpen om naadloos samen te werken met Microsoft Office en de bedrijfskritische systemen in een organisatie, zoals SAP R/3.

Het iGrafx System systeem bestaat uit drie lagen die elk zijn afgestemd op de behoeften van bovengenoemde categorieën. Deze kunnen bestaan uit gebruikers zonder grafische expertise, die het programma gebruiken om hun presentaties te verbeteren, tot professionele ontwerpers of netwerkspecialisten die iGrafx kunnen gebruiken om geavanceerde netwerkoverzichten te maken. Daarnaast maakt iGrafx het voor proces- en ERP-specialisten eenvoudig om complexe bedrijfsprocessen in kaart te brengen. Het is tevens mogelijk deze processen te analyseren en te optimaliseren.
Het iGrafx System is opgebouwd uit een aantal componenten waaraan in de toekomst nieuwe, geavanceerde modules toegevoegd kunnen worden. Het huidige pakket omvat:


* iGrafx Share maakt de in een bedrijf beschikbare logo's, stroomschema's, organigrammen en netwerkoverzichten eenvoudig toegankelijk via een klik-en-sleep methode. Share kost f220,- of Bfr 4000 (excl. BTW) en bevat opties voor het bekijken, markeren, delen en beheren van grafische objecten en bestanden.

* iGrafx Business stelt gebruikers in staat eenvoudig en snel grafische elementen te ontwikkelen. Business combineert een tekenprogramma voor grafieken en beeldbewerking met 3D-functionaliteit in één oplossing. Hiermee is het mogelijk om geavanceerde grafische objecten te ontwikkelen bijvoorbeeld voor Microsoft Office-documenten. Business kost f 440 of Bfr
8000 (excl. BTW).

* iGrafx Professional is een productiviteitsoplossing die wetenschappers, managers en IT-professionals in staat stelt om grafieken te ontwerpen van presentatiekwaliteit. Professional kost f 875,- of Bfr 16.000 (excl. BTW).

* iGrafx Process: hiermee kunnen gebruikers stroomschema's en procesmodellen opstellen. Op basis van deze modellen kunnen zij analyses maken en 'wat als' vragen beantwoorden. Process kost f 2175,- of Bfr 39.750 (excl. BTW).

* iGrafx EnterpriseCharter for R/3 is een eenvoudig te gebruiken tool die het mogelijk maakt grafische modellen op te stellen voor de implementatie en documentatie van SAP R/3-bedrijfsapplicaties. EnterpriseCharter ondersteunt de versies 3.0, 3.1, 4.0 en 4.5 van R/3.
* iGrafx ISO is een krachtig en flexibel softwarepakket dat organisaties een kosten- en tijdbesparende methode biedt om ISO-, of vergelijkbare, kwaliteitsstandaarden te bereiken en te behouden, zonder zelf procedures te hoeven opstellen.

* iGrafx Development: deze software is ontworpen om organisaties te ondersteunen bij de ontwikkeling van op maat gesneden grafische toepassingen.

* iGrafx Designer is een verzameling professionele, grafische tools die de kloof dicht tussen CAD/CAM-omgevingen en technische grafieken voor documentatie, het wereldwijde web, productiemanagement, marketing en verkoopondersteuning. Designer omvat tevens iGrafx Image en iGrafx 3D.
* iGrafx Deploy stelt systeembeheerders in staat om iGrafx-oplossingen aan te passen en in te zetten op werkplekken en servers binnen de gehele organisatie.

Volgens Neil Charney, productmanager 'Visual Basic for Applications' (VBA) bij Microsoft sluit deze nieuwe opbouw van Micrografx-software naadloos aan op de ontwikkelingen die Microsoft beoogt: "Micrografx hanteert een op componenten gebaseerde, uitbreidbare technologie en werkt daarvoor met VBA om de flexibiliteit en functionaliteit van haar applicaties te vergroten. Dankzij de integratie van VBA in het iGrafx System kunnen Micrografx-klanten een ontwikkelomgeving gebruiken die volledig aan te passen is aan hun wensen."

Micrografx
Micrografx, opgericht in 1982 (NASDAQ: MGXI), is wereldwijd marktleidend leverancier van grafische software voor ondernemingen met focus op drie categorieën gebruikers: proces-, ERP- en netwerkspecialisten, professionele ontwerpers en algemene, zakelijke gebruikers. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Micrografx bevindt zich in Richardson, Texas. R&D-faciliteiten zijn gevestigd in Richardson, Los Angeles en Portland. De ondernemingen heeft daarnaast internationale kantoren in Australië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en werkt samen met vertegenwoordigers in Denemarken, Polen, Spanje en Zwitserland. Aanvullende informatie over het grafische softwareassortiment van Micrografx is te vinden op de Micrografx web site, http://www.micrografx.com/. Hier zijn tevens trial versies Micrografx-software te downloaden.

Voor meer informatie: Micrografx B.V., Kareen Daenen, tel: 0346 - 558 181 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, tel: 023 - 562
82 08

Deel: ' Micrografx introduceert iGrafx System '
Lees ook