Ingezonden persbericht

Micromuse introduceert versie 2.2 van Netcool/Impact

Eindhoven, 11 oktober 2001 - Micromuse (Nasdaq: MUSE), leverancier van software voor fault management en service assurance, heeft versie 2.2 van Netcool/Impact geïntroduceerd. Deze applicatie - die wereldwijd in gebruik is bij honderden service providers en bedrijven - stelt beheerteams in staat om snel vast te stellen welke gebruikers, afdelingen, diensten of applicaties door een storing in de infrastructuur getroffen worden.

Netcool/Impact geeft realtime toegang tot alle bronnen in een infrastructuur, waardoor de tijd die nodig is om op een storing te reageren, verkort kan worden. Zo kunnen kostbare downtime en storingen in de dienstverlening teruggedrongen worden. Versie 2.2 van Netcool/Impact biedt nieuwe features die gericht zijn op prestatieverbetering en meer gebruiksgemak bij het configureren van databronnen.

De oplossing werkt nauw samen met Netcool/OMNIbus, de applicatie van Micromuse voor realtime fault management. Impact stelt vast op welke wijze de fouten die door Netcool OMNIbus worden verzameld, van invloed zijn op de beschikbaarheid van diensten en applicaties. Implementaties van Netcool/Impact bieden zo snel antwoord op drie vragen.


* Impactanalyse - welke klanten en processen worden getroffen door fouten of events?

* Probleemoplossing - wat zijn de prioriteiten met betrekking tot de oplossing van het probleem?

* Beleid - welk beleid geldt bij het oplossen van de storing?
De Netcool/Impact-applicatie voegt automatisch hoogwaardige informatie toe aan de events die door Netcool/OMNIbus worden verzameld. Beheerteams hebben toegang tot die informatie en kunnen op basis daarvan problemen snel lokaliseren en oplossingen inventariseren. Ze kunnen de oplossingen vervolgens in beleid omzetten en Netcool/Impact zo configureren dat de fouten in het vervolg automatisch worden herkend en opgelost.

Uitbreidingen.

* Nieuwe databron-adapters - Versie 2.2 is voorzien van nieuwe databron-adapters voor ondersteuning van PostGres en DB2.
* Nieuwe feature voor rapportages - Met de nieuwe Netcool/Impact Documenter kunnen details over configuraties, beleidsregels en datatypes in HTML gerapporteerd en geprint worden.

* Flexibele naamgeving - Beheerders kunnen velden voorzien van herkenbare benamingen zoals de naam van de klant, in plaats van databaseveldnamen.
* Makkelijke uitvoering van opgeslagen procedures. De databron-adapters zijn voorzien van extensies voor Sybase en Oracle, zodat opgeslagen databaseprocedures uitgevoerd kunnen worden zonder het starten van externe scripts.

Netcool/OMNIbus.
Netcool/OMNIBus, het vlaggenschip van Micromuse, verzamelt beheergegevens uit meer dan 300 beheeromgevingen en netwerkapparaten. Foutgegevens worden onmiddellijk verwerkt en gefilterd door de Netcool/ObjectServer, een in-memory database. De Netcool/OMNIbus-applicatie helpt beheerders bij het verkrijgen van realtime inzicht in de beschikbaarheid van diensten, wat leidt tot een efficiënter beheer.

Over Micromuse
Micromuse, Inc. (Nasdaq: MUSE) is leverancier van real-time fault management- en service assurance-software. Het bedrijf is opgenomen in de Forbes 500, Bloomberg's Top 100 Stocks, Barron's 500 en Deloitte & Touche's Technology Fast 500.
Tot de klanten van Micromuse behoren onder andere AT&T, Cable&Wireless, Deutsche Telekom, GTE, MCI Worldcom, EarthLink, One2One, Verizon, XO Communications en verschillende investeringsorganisaties. Het hoofdkantoor van Micromuse is gevestigd in San Francisco (VS), de Benelux-vestiging in Eindhoven. Meer informatie is te vinden op www.micromuse.com

Deel: ' Micromuse introduceert versie 2.2 van Netcool/Impact '
Lees ook