Microsoft bCentral neemt makelaar in koeriersdiensten ShipitSmarter op in het dienstenaanbod

Schiphol-Rijk, 27 juli 2001 - Microsoft bCentral, de e-business portal voor bedrijven tot 25 werknemers, heeft ShipitSmarter.com in het dienstenaanbod opgenomen. Dit is Europa's eerste en enige bedrijf op Internet dat koeriersprijzen vergelijkt en de klant de mogelijkheid geeft om de beste vervoerder te kiezen.

ShipitSmarter.com fungeert als makelaar voor koeriersdiensten. De klant kiest de bestemming, vergelijkt de prijzen en mogelijkheden van de vervoerders DHL, FedEx, UPS en TNT, en voert de eigen gegevens in. ShipitSmarter zorgt er vervolgens voor dat het pakket wordt opgehaald en punctueel wordt afgeleverd door de geselecteerde vervoerder. Het boeken van een zending verloopt geheel via Internet. De klant ontvangt een bevestiging van de boeking en wordt op de hoogte gehouden van de status van de zending. Als de zending arriveert, stuurt ShipitSmarter een e-mail bericht met de aflevergegevens.

De klant kiest in principe de vervoerder en ShipitSmarter.com bemiddelt. Maar de klant kan ook de keuze van de vervoerder aan ShipitSmarter.com overlaten. In dat geval ontvangt hij een korting van 10 procent op de vervoersprijs.

bCentral is een wereldwijd initiatief van Microsoft, dat echter in ieder land een lokale invulling krijgt. In Nederland biedt bCentral aan bedrijven via het Internet een uitgebreide reeks zakelijke diensten aan, bijvoorbeeld voor het vinden van nieuwe klanten en leveranciers, het communiceren met bestaande klanten, het efficiënter managen van de eigen organisatie en het opzetten van een elektronische webwinkel.

ShipitSmarter.com
ShipitSmarter.com B.V. is een Nederlands Internet bedrijf en richt zich op het verlenen van slimme, op Internet gebaseerde, logistieke oplossingen. Het bedrijf levert diensten op het gebied van koeriers, order fulfillment en corporate post- en koerierszendingen. De website werd in November 1999 geopend. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Microsoft bCentral neemt ShipitSmarter op in dienstenaanbod '
Lees ook