Microsoft benoemt vier nieuwe Microsoft Certified Solution Provider Partners in Nederland

Den Haag, 3 februari 1999 - Microsoft heeft Dedicate Group, Kender Thijssen en Marketech Groep benoemd tot Microsoft Certified Solution Provider (MCSP) Partners. Tijdens de manifestatie Microsoft@Work in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag zijn vandaag de overeenkomsten hiervoor ondertekend in het bijzijn van Michel Lacombe, President Microsoft EMEA (Europe Middle East and Africa). Eind vorige week heeft Microsoft een MCSP-overeenkomst gesloten met Inter Access in Hilversum. Met deze vier MCSP's komt het totale aantal bedrijven in Nederland dat deze status heeft op zeven. Medio 1999 verwacht Microsoft in totaal met 12 bedrijven in Nederland een dergelijke overeenkomst te hebben afgesloten.

In november 1998 werden Computer Company Nederland B.V. en Simac Techniek NV benoemd tot de eerste Microsoft Certified Solution Provider (MCSP) Partners in Nederland. Daarna volgde Syntegra en tekende John Mangelaars, General Manager Microsoft Benelux op 28 januari 1999 een MCSP Partner overeenkomst met Inter Access. Dit gebeurde in de Inter Access-vestiging te Hilversum.

MCSP Partners hebben zich gecommitteerd om 'Digital Nervous System' scenario's te implementeren op basis van Microsoft-technologie. De scenario's hebben betrekking op 'knowledge management', commerce, business operations en ICT-infrastructuur. Ze helpen bedrijven, met behoud en optimalisering van hun huidige technologie, de fundamentele veranderingen in de bedrijfsvoering te implementeren die de tegenwoordige en toekomstige manieren van zakendoen vereisen.

Bij een Microsoft Certified Solution Provider (MCSP)-overeenkomst verplichten beide partijen zich, dat ze zullen investeren in de benodigde technologie, terwijl de partner zorgt voor de ontwikkeling van de benodigde vaardigheden en expertise. Microsoft Consultancy Services zorgt hierbij voor ondersteuning. Microsoft Consultancy Services ontwikkelt samen met de partner kennis en vaardigheden die benodigd zijn om DNS-scenario's te implementeren. Het speciaal hiervoor ontwikkelde Partner Development Program is toegesneden op de partner. Tevens kan MCS de partner ondersteunen bij DNS-projecten. De hechte samenwerking tussen Microsoft en de MCSP Partners, alsmede de certificatie, garandeert klanten dat de bedrijven over het kennisniveau beschikken dat nodig is voor het implementeren van een bedrijfskritische ICT-infrastructuur.

"Met de benoeming van deze vier bedrijven tot MCSP Partner zijn er in Nederland inmiddels zeven organisaties gecertificeerd om op basis van Microsoft-producten scenario's op het gebied van 'knowledge management', e-commerce, business operations en ICT-infrastructuur te realiseren," aldus Onno Hektor, Sales Manager van de Organizations Customer Unit van Microsoft Nederland. "Grote en middelgrote bedrijven wensen een leverancier die toegevoegde waarde kan bieden op verschillende niveaus, zoals implementatie, consultancy en applicatieontwikkeling. Het MCSP Partner-statuut beoogt in eerste instantie partners de gelegenheid te geven hun klanten toegevoegde waarde te bieden en zich te onderscheiden van organisaties die zich alleen bezighouden met de implementatie en levering van producten."

Met de benoeming van deze vier partners speelt Microsoft in op de stijgende vraag naar breed inzetbare bedrijfsapplicaties. Als gevolg van deze vraag is er behoefte aan een optimale ICT-infrastructuur, die steeds meer organisaties willen baseren op het schaalbare Windows NT Server besturingssysteem. Windows NT vormt, samen met de BackOffice-serverproducten, de basis van het 'Digital Nervous System' (DNS), een digitaal zenuwstelsel waarbinnen bedrijven gegevens kunnen uitwisselen, zowel intern onderling als extern met klanten, onder andere via Internet. Bij het realiseren van een volwaardig 'digitaal zenuwstelsel' spelen partners een essentiële rol. Onder een DNS verstaat Microsoft echter geen product of applicatie, maar de visie op de opbouw, het gebruik en het uitwisselen van informatie en kennis binnen een organisatie. Dit gehele concept alsmede de invulling met concrete apparatuur en software, duidt Microsoft aan met 'Digital Nervous System'. Meer informatie over DNS is te vinden op: http://www.microsoft.com/digital_nervous_system/

Dedicate Group B.V.
Dedicate is onderdeel van de British Parity PLC Group, die 5000 medewerkers heeft in Europa en de VS. Dedicate is sinds tien jaar gevestigd in Woerden en ontwikkelt op maat gesneden applicaties voor haar klanten. Met 230 medewerkers in Nederland realiseerde dit bedrijf vorig jaar een omzet van circa f 34 miljoen. Dedicate bestaat uit drie divisies: Consultancy, Solutions en Training. De dienstverlening van Dedicate varieert van op zichzelf staande diensten tot totaaloplossingen waarbij de kennis en expertise van de verschillende divisies gebundeld wordt. Algemeen directeur Martin Trampe: "Dedicate gelooft in het meedenken met de klant. Dat is mogelijk doordat we beschikken over zowel kennis van de branche waarin de klant werkt en over de IT-kennis die in deze branche van belang is. Onze divisie Consultancy adviseert een organisatie over de beste totaaloplossing, vervolgens helpt de divisie Solutions bij het bouwen van de oplossing en zorgt de divisie Training voor het implementeren en trainen van de oplossing bij de medewerkers. We hebben er bewust voor gekozen om een aantal kerncompetenties uit te voeren conform de DNS-scenario's van Microsoft, waaronder e-commerce, Internet- en intranetoplossingen, datawarehousing/data mining en knowledge management." In veel gevallen zijn de oplossingen van Dedicate gebaseerd op Microsoft-technologie (SQL Server en Exchange). Dedicate heeft inmiddels al 10 jaar ervaring in het toepassen van deze technologie. Eind 1999 zal Dedicate over, onder andere, 40 Microsoft Certified Systems Engineers (MCSE's) en 25 Microsoft Certified Solution Developers (MCSD's) beschikken. Daarnaast beschikt Dedicate onder meer over specialisten voor diverse andere toonaangevende automatiseringssystemen, Business-, Management- en IT-Consultants. Verder heeft Dedicate 25 Trainers in dienst die gespecialiseerd zijn in alle Microsoft opleidingen, van Microsoft Office tot MCSD en MCSE.

Marketech Groep B.V.
Marketech is gevestigd in Purmerend en Den Haag. Met 130 medewerkers behaalde het bedrijf vorig jaar een omzet van circa f 40 miljoen. Marketech ontwikkelt, levert en implementeert geïntegreerde automatiseringssystemen bij middelgrote organisaties. "Marketech heeft met name geïnvesteerd in drie scenario's uit het Digital Nervous System van Microsoft: knowledge management, commerce en - de basis voor alle oplossingen - de ICT-infrastructuur," zegt Marc Broekema, directeur sales & marketing bij Marketech. Hij vervolgt: "Hiermee kunnen we een informatie- en communicatietechnologie implementeren die niet alleen bestemd is voor de interne organisatie maar voor de hele zakelijk omgeving waarmee de organisatie verbonden is, bijvoorbeeld via Internet. Met andere woorden: door relatiebeheer via Internet kunnen wij organisaties competitieve voordelen bezorgen." Eind 1999 zullen er bij Marketech 30 Microsoft Certified Systems Engineers en 2 Microsoft Certified Solution Developers werken.

Kender Thijssen
Kender Thijssen heeft vestigingen in Veenendaal en Dendermonde (België) en heeft bijna 20 jaar ervaring in de informatie- en communicatietechnologie. De omzet van de vestiging in Veenendaal, waar 275 mensen werken, bedroeg vorig jaar circa f 160 miljoen.
Algemeen directeur Frans van Schijndel: "Kender Thijssen bestaat uit vijf gespecialiseerde business units die actief zijn op de volgende gebieden: systeemintegratie, Internet- en intranettoepassingen, onderhouds- en beheersdiensten, computerverhuur en computerleasing. De business unit Systems & Integration heeft de kennis in huis om conform het bijbehorende DNS-scenario van Microsoft een complete ICT-infrastructuur uit te rollen over een organisatie. De unit Business Communications zorgt voor de implementatie van Internet/intranet-oplossingen en -ontwikkeling conform de DNS-scenario's commerce en knowledge management." Daarnaast verhuurt Kender Thijssen via de business unit Computerverhuur hard- en software op korte en lange termijn en zorgt de business unit Computer Lease voor een flexibele leasing van alle mogelijke merken en configuraties. Eind 1999 zullen er bij Kender Thijssen 60 Microsoft System Engineers/Developers op het gebied van knowledge management, commerce en infrastructurele toepassingen actief zijn.

Inter Access
Inter Access is een middelgrote organisatie met circa 700 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hilversum, andere vestigingen zijn te vinden in Leeuwarden en Breda. Inter Access richt zich op de Nederlandse markt en gebruikt hiervoor veelvuldig Microsoft-producten. Algemeen directeur Gerard Willemse: "Inter Access gebruikt DNS-scenario's om toe te passen op de volgende gebieden: Enterprise Resource Planning, Enterprise Systems Management, IT-infrastructuur, Applicatie-ontwikkeling, Knowledge Management, E-Business, CarePointOne (helpdesk en remote control) en Management View."

De omzet van Inter Access bedroeg vorig jaar circa f 80 miljoen. Eind 1999 zullen er bij Inter Access 20 Microsoft Certified Systems Engineers en 8 Microsoft Certified Solution Developers werken.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Voor meer informatie:
Microsoft B.V., Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: 020 - 500 12 32 of Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon: 023 - 562 82 08.

Dit persbericht en andere persinformatie van Microsoft kunt u ook vinden op de Microsoft BV website op pagina http://www.microsoft.com/benelux/press/.

Microsoft, Windows NT(tm) en Windows® zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Deel: ' Microsoft benoemt Certified Solution Provider Partners '
Lees ook