Microsoft breidt SideWinder-reeks uit met nieuwe producten

SideWinder Gamepad Pro, SideWinder Dual Strike, Precision Racing Wheel en SideWinder Force Feedback Pro gebundeld met de volledige versie van MechWarrior 3

Schiphol-Rijk/Brussel, 4 oktober 1999 - Microsoft introduceert nieuwe producten in haar SideWinder-reeks van game-controllers: de SideWinder Game Pad Pro, de SideWinder Dual Strike en het SideWinder Precision Racing Wheel. Tevens heeft Microsoft een bundel uitgebracht, bestaande uit de SideWinder Force Feedback Pro-joystick met een het spel MechWarrior 3 van Hasbro Interactive.

SideWinder Game Pad Pro
De SideWinder Game Pad Pro is een high-end PC game controller en is de opvolger van de populaire SideWinder Game Pad uit 1996. De ergonomisch ontworpen Game Pad Pro biedt proportionele en digitale bediening alsmede uitgebreide programmeermogelijkheden. Spelers besturen de acties van hun spelfiguren en -voertuigen via de knoppen die op logische plaatsen op de gamecontroller zijn aangebracht. De zes actieknoppen, twee trekkers en een shiftknop bieden in totaal 16 programmeerbare functies. De Microsoft SideWinder Game Pad Pro draait onder Windows 98 en wordt aangesloten op de USB-poort. Microsoft SideWinder-software wordt meegeleverd. De verwachte gemiddelde verkoopprijs bedraagt f 99,- (inclusief BTW).

SideWinder Dual Strike
De nieuwe SideWinder Dual Strike is een controller die speciaal is ontworpen voor het spelen van 3D-actiegames. Het combineert de game padfuncties met die van toetsenbord en muis. SideWinder zorgt voor een betere bediening van 3D-actie- en adventurespellen, vooral bij de gamers die het lastig vinden om met toetsenbord en muis te spelen. Via de Dual Strike FX-mode kunnen spelers het apparaat instellen op verschillende acties en spellen, waaronder instellingen voor gevoeligheid en acceleratie. Net als de Game Pad Pro beschikt de SideWinder Dual Strike over zes actieknoppen, twee trekkers en een shiftknop, waarmee in totaal 16 programmeerbare functies kunnen worden bediend. De Microsoft SideWinder Dual Strike draait onder Windows 98 en wordt aangesloten op de USB-poort. Microsoft SideWinder-software wordt meegeleverd. De verwachte gemiddelde verkoopprijs bedraagt f 149,- (inclusief BTW).

SideWinder Precision Racing Wheel
Tevens nieuw in de Microsoft SideWinder-productreeks is het SideWinder Precision Racing Wheel. Het SideWinder Precision Racing Wheel is een game controller die gamers hetzelfde gebruiksgemak en ergonomische ontwerp biedt als zijn voorloper, het SideWinder Force Feedback Wheel, gekoppeld aan een hoge mate van besturingsprecisie. Met acht programmeerbare knoppen, inclusief twee shift-/ vuurknoppen kunnen de gamers volstaan met de bekende druk op de knop. Aan elk van de acht knoppen zijn acties of toetsenbordcommando's toe te wijzen. Het SideWinder Precision Racing Wheel wordt geleverd met voetpedalen, een stevige klem voor snelle montage en demontage op bureaublad of tafel. Het Microsoft SideWinder Precision Racing Wheel werkt onder Windows 98 en wordt aangesloten op de USB-poort. Microsoft SideWinder-software wordt meegeleverd. De verwachte gemiddelde verkoopprijs bedraagt f 199,- (inclusief BTW).

SideWinder Force Feedback Pro gebundeld met MechWarrior 3 Microsoft heeft een bundel samengesteld bestaande uit de SideWinder Force Feedback Pro-joystick met game controller-software en het 3D-actiespel MechWarrior 3 van Hasbro Interactive. De Microsoft SideWinder Force Feedback Pro levert meer dan 100 Force Feedback-effecten, uiteenlopend van subtiele trillingen tot krachtige stoten, in spellen die de force feedback-technologie ondersteunen. De effecten variëren van de lichte centrifugaalkrachten die je ervaart in haarspeldbochten, tot de terugslag van een geweerschot. Deze gevoelssensaties zijn gekoppeld aan de geluiden en beelden op het scherm, waardoor ze het realiteitsgehalte voor de speler vergroten. Bij de combinatie MechWarrior 3 en de SideWinder Force Feedback Pro-joystick voelt de speler de trilling van iedere stap die zijn 'Mech' zet en geven de wapens een duidelijke terugstoot bij het vuren. Deze versie bevat een aantal extra force feedback-effecten.

De force feedback-effecten zijn alleen te ervaren in spellen die de Microsoft force feedback-technologie ondersteunen en die compatibel zijn met Microsoft DirectX 5.0 of hoger. De minimum systeemeisen zijn een Intel Pentium 90 MHz of hoger, Windows 95 of 98, 16 MB RAM, 25 MB vrije ruimte op de harde schijf, een 4X speed cd-rom drive, een SoundBlaster-compatibele game-poort met MIDI-aansluiting, Microsoft Internet Explorer 3.0a of hoger of Netscape Navigator 3.0 of hoger. De verwachte gemiddelde verkoopprijs van de SideWinder Force Feedback Pro/Mechwarrior 3-bundel bedraagt f 329,- (inclusief BTW).

Deel: ' Microsoft breidt SideWinder-reeks uit met nieuwe producten '
Lees ook