Microsoft en Exact tekenen Royalty Agreement voor SQL Server 7.0

Schiphol-Rijk/Delft, 20 april 1999 - Vandaag hebben John Mangelaars, General Manager Microsoft Benelux, en Exact-directeur Lucas Brentjes een Royalty Agreement ondertekend ten behoeve van de Exact-oplossingen voor Microsoft SQL Server 7.0, de enterprise database-software van Microsoft. Exact ontwikkelt al enige tijd haar databaseapplicaties op basis van SQL Server
7.0 en krijgt dankzij deze Royalty Agreement directe ondersteuning van Microsoft op het gebied van sales, marketing en techniek.

Voor de implementatie en ondersteuning van Enterprise Exact for SQL Server-oplossingen is het Exact Competence Center opgericht; een initiatief van Exact Software, Compaq Computer en Microsoft. Hier werken specialisten die de SQL-technologie door en door kennen en aan Exact resellers en klanten pre sales en after sales support geven over de voor hen meest geschikte applicatie uit een breed scala van SQL-toepassingen. De specialisten zijn tevens betrokken bij het implementatietraject. Momenteel worden binnen het Competence Centre benchmarks uitgevoerd en zullen installatiescripts en white papers ontwikkeld worden.

"Exact begrijpt het belang van Microsoft SQL Server 7.0 voor middelgrote bedrijven en werkt nauw samen met Microsoft, zodat onze klanten dit platform optimaal kunnen benutten," aldus Lucas Brentjens, Vice President Exact Group. "We hebben SQL Server gekozen als de database voor onze nieuwe ERP-productlijn voor middelgrote multinationale ondernemingen. De krachtige combinatie van Microsoft-technologie en de Exact-applicaties maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat mobiele gebruikers toegang kunnen krijgen tot de Exact databases om rapporten te maken, ongeacht waar zij zich bevinden, op ieder gewenst tijdstip en in elke taal."

John Mangelaars, General Manager Microsoft Benelux: "De keuze van de software-toepassingen is een mede bepalende factor voor de concurrentiekracht. Ideaal is als IT functioneert als een Digitaal Zenuwstelsel (Digital Nervous System); een systeem waarin waardevolle informatie snel, effectief en betrouwbaar wordt uitgewisseld. Met de verregaande samenwerking tussen Exact en Microsoft kunnen bedrijven hun financiële administratie implementeren op de standaard bouwstenen van Microsoft. Gebruikers kunnen daarmee informatie in de Exact- applicatie ontsluiten en integreren met andere toepassingen in de organisatie. Voor een (MKB) organisatie komt door deze samenwerking het concept van een Digital Nervous System dan ook een stap dichterbij."

Exact maakt gebruik van Microsoft's Professional Support for Developers (PSfD), hetgeen betekent dat Exact directe ondersteuning krijgt van een vaste Microsoft-consultant. Bovendien volgen Exact-medewerkers speciale trainingen, waarbij ze onderricht krijgen voor o.a. technische ondersteuning van SQL-oplossingen. Tevens kan Exact gebruikmaken van de expertise van een groot aantal gecertificeerde Microsoft Sales Specialists, die werken bij Exact Software Centers (ESC) en een aantal geselecteerde Exact-dealers, de officiële wederverkopers van Exact-producten.

De Royalty Agreements tussen Microsoft en Independent Software Vendors (ISV-partners) bieden niet alleen lokaal maar ook wereldwijd ondersteuning bij de ontwikkeling van applicaties gebaseerd op SQL Server 7.0. Deze ISV's kunnen dankzij de verregaande samenwerking alle BackOffice-producten van Microsoft volledig integreren met hun eigen oplossingen.

Microsoft SQL Server 7.0
Microsoft SQL Server 7.0 is onderdeel van de BackOffice-familie en vormt een belangrijke doorbraak van Microsoft's databasetechnologie. Het is een compleet product, dat schaalbaarheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak biedt voor organisaties van iedere omvang. Om vergelijkbare prestaties te krijgen, waren organisaties voorheen afhankelijk van dure database-installaties die zware hardware vereisten en die geïmplementeerd en onderhouden moesten worden door gespecialiseerde consultants.

Exact Software
Exact Software is een handelsmerk van de Exact Group, een wereldspeler op het gebied van financieel-administratieve software in de breedste zin van het woord. Met haar merken Exact en Excellent levert de groep oplossingen voor zowel internationale als lokale markten. Zowel individuele gebruikers als middelgrote ondernemingen en grote multinationals in meer dan 80 landen die een keuze voor Exact of Excellent hebben gemaakt, worden te allen tijde optimaal ondersteund. Met wereldwijd meer dan 100.000 actieve gebruikers uit de categorie middelgrote ondernemingen behoort Exact tot een van 's werelds belangrijkste internationale aanbieders op haar terrein. Het web site adres van Exact Software is http://www.exact.nl

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Deel: ' Microsoft en Exact tekenen Royalty Agreement '
Lees ook