Microsoft en partners lanceren Pocket PC 2002

Wereldwijde beschikbaarheid van de volgende generatie op Windows gebaseerde apparatuur

Schiphol-Rijk, 4 oktober 2001 - De Microsoft Pocket PC 2002 software, een nieuw platform ontwikkeld voor bedrijven en mensen die gebruikmaken van alle mogelijkheden van mobiele communicatie, is met ingang van vandaag beschikbaar. Dit platform biedt een functionaliteit die voorziet in de eisen die bedrijven stellen op het gebied van uitgebreide draadloze communicatie. Toonaangevende spelers, waaronder tien grote hardwareleveranciers, zes mobiele operators en meer dan 118 softwarebedrijven hebben hun steun aangekondigd voor dit nieuwe Windows-platform.

De nieuwe Pocket PC 2002 biedt drie belangrijke voordelen. Allereerst biedt het de beste mogelijkheid om verticale bedrijfsapplicaties en bedrijfsinformatie toegankelijk te maken. Ten tweede: door ondersteuning van 802.11, Bluetooth, CDPD, CDMA en GSM, alsmede door een applicatie voor het draaien van telefoonnummers beschikken Pocket PC 2002 apparaten over optimale aansluitmogelijkheden. Ten derde bevat Pocket PC 2002 veel verbeteringen en updates, waaronder een spellingcontrole in Word, subfolder synchronisatie in de e-mailapplicatie, alsmede aan te passen 'skins' voor het 'Today'-scherm. Pocket PC 2002 wordt ook geleverd met de laatste versie van de Windows Media Player (versie 8.0) - waarmee het mogelijk is om op Pocket PC's muziek en video's af te spelen - en Microsoft Reader 2.0, die beveiligd downloaden en het lezen van eBooks mogelijk maakt.

Klanten die op zoek zijn naar gespecialiseerde oplossingen voor hun Pocket PC 2002 apparaten hebben daarvoor een reeks opties, onder andere van BlueKite, Eidos Software, Overnet Data, Synchrologic en Voice Insight. MSN, de grootste Internet portal van Europa, zal eveneens beschikbaar zijn op de Pocket PC met draadloze mogelijkheden. Gebruikers zullen toegang kunnen krijgen tot de communicatiediensten van MSN, waaronder Hotmail en MSN Messenger, alsmede tot het nieuws, weerbericht en sport- en verkeersinformatie.

Tot de huidige Pocket PC hardwareproducenten die Pocket PC 2002 ondersteunen, behoren Casio, Compaq, Hewlett-Packard en Toshiba. Compaq en HP kunnen per direct Pocket PC 2002 hardware leveren; Casio, NEC en Toshiba hebben aangekondigd eind dit jaar Pocket PC 2002 apparaten op de markt te brengen. Acer en Fujitsu Systems zullen volgend jaar Pocket PC 2002-producten op de markt brengen. Symbol en Intermec, twee producenten voor verticale markten hebben eveneens hun support kenbaar gemaakt.

Het nieuwe platform heeft ook ongekende support gekregen van telecommunicatiebedrijven, met aankondigingen van oplossingen en services. Tot deze bedrijven behoren Bouygues Telecom (Frankrijk), Orange (Verenigd Koninkrijk en Frankrijk), Sonera (Zweden) en Telecel Vodaphone (Portugal). MmO2, voorheen BT Cellnet, heeft de xda Pocket PC 2002 aangekondigd, een geïntegreerd apparaat met meer draadloze connectiviteitsmogelijkheden en aantrekkelijke services. De xda Pocket PC heeft een stijlvol ontwerp en wordt in het eerste kwartaal van 2002 op de markt verwacht.

Het afgelopen jaar is de markt voor de Pocket PC - zowel zakelijk als particulier - toegenomen tot enorme proporties. Naar verwachting zal het aandeel in het tweede kwartaal van 2002 in Europa zijn toegenomen tot 40,9 procent van de totale PDA-verkoop (bron: Gartner/Dataquest). Het aantal partners in het partnerprogramma van Microsoft is toegenomen tot 3.800 en ook het aantal softwareontwikkelaars dat innovatie oplossingen creëert voor het platform is gegroeid. Tot op heden zijn meer dan 165.000 software development kits gedistribueerd.

Enkele klanten hebben reeds op Pocket PC 2002 gebaseerde oplossingen ontwikkeld, waaronder Astra Zeneca (mobiele applicatie voor het beheren van klinische tests); Bosch (Mobile e-Works, een digitaal dashboard voor draadloze toegang tot persoonlijke bedrijfsinformatie en het bedrijfsintranet) en Brunata Metrona (een oplossing die meteropnemers in staat stelt aan huis de meterstand te registreren en de factuurinformatie te berekenen). BP en Tesco.com hebben eveneens support aangekondigd en zijn voornemens uitbreidingen uit te brengen voor bestaande oplossingen, gebaseerd op beveiligings- en connectiviteitsvoorzieningen in Pocket PC 2002.

Over Microsoft Pocket PC
Microsoft Windows Powered Pocket PC's, de volgende generatie PDA's van Microsoft en industriepartners, bieden klanten de beste manier om onderweg in contact te blijven met essentiële zakelijke informatie en zijn veelzijdig genoeg om aan de persoonlijke behoeften van de moderne, drukke mobiele consument tegemoet te komen. Pocket PC's bevatten reeds een brede reeks toepassingen voor zakelijk gebruik, persoonlijke productiviteit en entertainment, maar kunnen door een voortdurend groeiend aantal hardware- en softwareopties eenvoudig worden uitgebreid om ook aan nieuwe wensen van de gebruiker te kunnen voldoen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Microsoft en partners lanceren Pocket PC 2002 '
Lees ook