Microsoft en Uitgeverij Het Spectrum lanceren Microsoft Encarta 2002 Winkler Prins Editie

Multimedia naslagwerk gebaseerd op de Grote Winker Prins encyclopedie nu completer dan ooit

Schiphol-Rijk, 9 oktober 2001 - Microsoft en Uitgeverij Het Spectrum lanceren vandaag Microsoft Encarta 2002 Winkler Prins Editie, de nieuwe en sterk uitgebreide uitvoering van de populaire multimedia encyclopedie. Evenals vorige edities is Encarta 2002 Winker Prins gebaseerd op de bekende Grote Winkler Prins encyclopedie, uitgebreid met talloze interactieve onderdelen en geavanceerde zoekfuncties. Microsoft Encarta 2002 Winkler Prins Editie is beschikbaar in drie verschillende versies: Basiseditie, Deluxe en Naslagbibliotheek. De Deluxe-editie omvat, naast een uitgebreide versie van de Basiseditie, tevens een aantal virtuele 3D-rondleidingen door historische gebouwen en het Encarta Onderzoekscentrum. In de Naslagbibliotheek zijn daarbij nog het Kramers Handwoordenboek Nederlands en de Encarta Grote Wereldatlas Winkler Prins, inclusief de almanak, opgenomen. Al deze onderdelen zijn verregaand geïntegreerd, zodat gebruikers bijvoorbeeld op een woord kunnen klikken in de encyclopedie en automatisch de definitie in het woordenboek te zien krijgen, of een gekoppelde locatie in de atlas.

Met Encarta 2002 Winkler Prins krijgen gebruikers aanzienlijk meer dan een digitale versie van de Winkler Prins encyclopedie. Door toepassing van de nieuwste audio-, video- en animatiemogelijkheden van de PC worden de onderwerpen tot leven gebracht en wordt het bekijken van de encyclopedie een spannende, leerzame en interactieve ontdekkingstocht. Duizenden webkoppelingen zorgen voor een directe link naar relevante websites.

Encarta 2002 bevat talloze trefwoorden waarop de gebruiker kan zoeken alsmede verwijzingen waarmee gemakkelijk door de encyclopedie genavigeerd kan worden. Verder wachten de gebruiker duizenden foto's, animaties, kaarten, grafieken, audio- en videofragmenten, die nadere uitleg geven over onderwerpen of geheel op zichzelf staan. Een groot deel van de informatie is specifiek afgestemd op Nederland en België, met biografieën van en informatie over Nederlandse en Belgische schrijvers, politici, sporters en kunstenaars. Nieuw in Encarta 2002 is de integratie met Live Radio-zenders die via Internet uitzenden. Ook kunnen gebruikers actuele weersinformatie van alle hoofdsteden over de hele wereld opvragen.

Drie versies: Basiseditie, Deluxe en Naslagbibliotheek Microsoft Encarta 2002 Winker Prins Editie is verkrijgbaar in drie verschillende versies: Encarta Encyclopedie Basiseditie 2002 Winkler Prins, Encarta Encyclopedie Deluxe 2002 Winkler Prins en Encarta Naslagbibliotheek 2002 Winkler Prins. Elke volgende versie bevat meer informatiemogelijkheden.

Encarta Encyclopedie 2002 Basiseditie Winkler Prins De Basiseditie wordt geleverd op 1 cd-rom met daarop de complete encyclopedie met ruim 11 miljoen woorden, artikelen, meer dan 7.000 foto's, illustraties, video's en 3D-beelden, 75 animaties en meer dan 2.000 geluiden en muziekfragmenten.

Encarta Encyclopedie 2002 Deluxe Winkler Prins
De Deluxe-versie omvat 3 cd-roms, met daarop alle informatie uit de Basiseditie, met ruim 12.000 foto's, illustraties en 3D-beelden. Deze versie bevat tevens een aantal virtuele 3D rondleidingen door historische gebouwen, zoals deze er uitzagen tijdens hun hoogtijdagen. Onder andere de tempel van Aboe Simbel in Egypte (1250 v. Chr.), de Acropolis (440 v. Chr.) en de Persepolis (480 v. Chr.) in Griekenland, het Romeinse Colosseum (400 v. Chr.)en het Forum Romanum (400 n. Chr.) alsmede het Japanse Azuchi-kasteel (1580 n. Chr.), zijn waarheidsgetrouw digitaal gereconstrueerd.

Voor studenten en scholieren is het Encarta Onderzoekscentrum een belangrijk onderdeel. Hier kunnen zij gemakkelijk en snel alle relevante informatie over een bepaald onderwerp verzamelen. Met behulp van Projectbeheer kan deze informatie gecombineerd en ingedeeld worden, waarna het geëxporteerd kan worden naar een tekstbestand voor verdere bewerking in een tekstverwerker.

Encarta Naslagbibliotheek 2002 Winkler Prins
De meest uitgebreide versie is Encarta Naslagbibliotheek 2002 Winkler Prins. Deze omvat 4 cd-roms met daarop de complete Deluxe-versie, aangevuld met het Kramers Handwoordenboek Nederlands met ruim 75.000 woorden, alsmede de Encarta Grote Wereldatlas Winkler Prins. De wereldatlas omvat gedetailleerde kaarten en overzichten van de gehele wereld, met 1,8 miljoen plaatsnamen, en statistische gegevens. Gebruikers hebben de keuze uit 21 verschillende kaartsoorten, uiteenlopend van politieke en klimaatkaarten tot kaarten die de aarde bij nacht weergeven. Op deze dynamische kaarten kan interactief worden ingezoomd, van een compleet wereldoverzicht tot op gedetailleerd plaatsniveau. Aan de hand van uitgebreide selectiemogelijkheden kan de gebruiker precies kiezen welke informatie hij wel of niet wil zien. Een uitgebreide Almanak verschaft daarbij complete informatie over landen, steden, de politieke situatie en vele andere onderwerpen. Volledige installatie op de lokale harde schijf
Gebruikers kunnen Encarta 2002 Winkler Prins volledig installeren op de lokale harde schijf, zodat het niet nodig is om cd's te wisselen wanneer er nieuwe informatie wordt opgevraagd. De installatie van de meest uitgebreide versie - Encarta Naslagbibliotheek 2002 - neemt maximaal 1.6 Gb aan opslagruimte in beslag.

Systeemeisen

* Multimedia-pc met een Intel Pentium 200 MHz-processor of sneller;
* Microsoft Windows 98, Windows 2000 Professional, Windows ME of Windows XP;
* 32 MB RAM-geheugen voor Windows 98 of Windows ME; 64 MB voor Windows 2000 Professional of Windows XP;
* Minimaal 295 MB vrije vaste-schijfruimte;

* Quad-speed of sneller cd-rom-station;

* Super VGA-monitor of 16-bits monitor of beter met een schermresolutie van 800 x 600;
* Videokaart met 1 MB of meer videogeheugen;

* Microsoft Mouse, Microsoft IntelliMouse of compatibele aanwijsapparatuur;
* 16-bits geluidskaart met luidsprekers of hoofdtelefoon;
* Voor sommige Internet-functies is toegang tot het Internet vereist, waarvoor een Internet-provider apart kosten in rekening kan brengen en waarvoor telefoontarieven kunnen gelden;
* Microsoft Internet Explorer 5.5 (bijgeleverd op cd-rom) of hoger. Gebruikers kunnen een andere browser gebruiken na installatie (hiervoor is maximaal 45 MB aan extra geheugen nodig en 25 MB tijdens de installatie).
Voor de webkoppelingen en live media:

* Een modem met een snelheid van 14,4 kbps of sneller;
* Internet-toegang.

Prijzen en beschikbaarheid
De gemiddelde verwachte straatprijzen zijn als volgt: Encarta Encyclopedie 2002 Basiseditie Winkler Prins: 58,75 euro Encarta Encyclopedie 2002 Deluxe Winkler Prins: 89 euro Encarta Naslagbibliotheek 2002 Winkler Prins: 113 euro

Alle versies zijn vanaf 11 oktober 2001 verkrijgbaar.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Microsoft en Uitgeverij Het Spectrum lanceren Encarta 2002 '
Lees ook