Microsoft Benelux

FrontPage 2000 helpt gebruikers bij het creëren en beheren van professionele websites

Nieuwe versie maakt deel uit van Microsoft Office 2000 Premium Edition

Schiphol-Rijk/Brussel, 10 juni 1999 - Microsoft introduceert FrontPage 2000, het gereedschap voor het creëren en beheren van websites. Met FrontPage 2000 kunnen zowel beginnende gebruikers als web-professionals gemakkelijk websites ontwerpen, bouwen en beheren, dankzij een hoge mate van gebruiksgemak en de toepassing van de nieuwste web-technologieën.

Met deze vijfde generatie van FrontPage kunnen gebruikers een site precies creëren zoals zij dat wensen, met thema's die naar believen zijn aan te passen en met behoud van bestaande HTML-code. Zowel individuele gebruikers als teams kunnen snel en flexibel Internet- of intranet-websites beheren, met behulp van nieuwe rapportageopties, 'check in' en 'check out', alsmede flexibele controle over de toegang tot de onderdelen van de web site. Tezamen met de nieuwe, geïntegreerde Editor en Explorer en een naadloze integratie met Microsoft Office zorgen deze nieuwe eigenschappen ervoor dat meer gebruikers dan ooit nu websites kunnen creëren en beheren.

"Wij hebben ons vanaf het begin ten doel gesteld om een hulpmiddel te ontwikkelen dat iedereen kan gebruiken, hetzij zelfstandig, hetzij in teamverband, om gemakkelijk interactieve websites te bouwen en te beheren," aldus Andy Schulert, general manager van de Web Authoring Product Unit bij Microsoft en de drijvende kracht achter FrontPage sinds de start in 1994. "Met FrontPage 2000 bereiken we dit doel, dankzij een opmerkelijke combinatie van WYSIWYG- en ruwe HTML-bewerkingsmogelijkheden, uitgebreide ondersteuning van samenwerking via het web en honderden verbeteringen."

Gebruikers kunnen precies de site te creëren die zij wensen

FrontPage 2000 biedt gebruikers meer en betere controle over hun websites dan ooit tevoren. Elementen kunnen exact op de pagina gepositioneerd worden, FrontPage kan sites creëren voor specifieke browsers en de nieuwste web-technologieën kunnen toegepast worden, allemaal zonder te programmeren.

* Behoud van HTML - Gebruikers kunnen bestaande HTML-code en scripts bewerken, waarbij de bestaande tags, commentaren, tekstgrootte en zelfs de witruimte volledig behouden blijven.

* De nieuwste web-technologieën - Gebruikers kunnen browser-onafhankelijke Dynamic HTML en CSS 2.0 positionering toepassen op pagina-elementen, het gebruik van bepaalde web-technologieën uitschakelen voor specifieke browsers en geavanceerde scripts aan webpagina's toevoegen, zoals Active Server Pages.

* Thema's - Met FrontPage 2000 worden 60 professioneel ontworpen thema's meegeleverd, waaronder 10 kant-en-klare zakelijke thema's. Gebruikers kunnen tevens hun eigen thema's ontwerpen, of bestaande thema's aanpassen aan hun eigen wensen.

* Gemakkelijke databases - Gebruikers kunnen de gegevens uit ingevulde formulieren bewaren in een database en op eenvoudige wijze database-zoekopdrachten opnemen in een webpagina.

Gemakkelijk sites beheren en bijwerken

Met FrontPage 2000 kunnen gebruikers zowel individueel als in teamverband gemakkelijk hun websites up-to-date houden en beheren. Aangezien websites snel kunnen uitgroeien tot duizenden pagina's die afkomstig zijn van verschillende auteurs, beschikt FrontPage over nieuwe functies op het gebied van onderlinge samenwerking. Deze functies bouwen voort op de eigenschappen van versie 1.0.

* Site-rapporte - Met behulp van 14 nieuwe rapporten kunnen gebruikers snel problemen ontdekken en herstellen binnen de gehele website.

* Samenwerking via het web - Met 'check in' en 'check out', flexibele controle over de toegang tot secties van een website en nieuwe werkstroomrapporten kunnen gebruikers bestanden reserveren voor bewerking en teruggaan naar de vorige versie. Het is tevens mogelijk om de verantwoordelijkheid voor een pagina toe te wijzen aan een teamlid en accorderingsroutes te definiëren.

* Automatische hyperlinks - Hyperlinks van documenten die toebehoren aan een specifieke categorie, kunnen automatisch gecreëerd en bijgewerkt worden via de nieuwe Categorie Component.

* Visual Basic for Applications 6.0 - Onafhankelijke leveranciers en software ontwikkelaars kunnen gemakkelijk de mogelijkheden van FrontPage 2000 uitbreiden met nieuwe oplossingen en add-ins.

Integratie met Microsoft Office 2000

FrontPage 2000 maakt het voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers gemakkelijker om ermee te werken, dankzij de nauwe integratie met Microsoft Office 2000.

* Werkt net zoals Microsoft Office 2000 - Gemeenschappelijke Office-menu's en toolbars maken het voor gebruikers van Microsoft Office 2000 zeer gemakkelijk om met FrontPage 2000 te werken. Standaard onderdelen zoals de thema's, Format Painter, de spellingscorrectie, Answer Wizard en HTML Help gedeeld met de overige onderdelen van Microsoft Office 2000.

* Gestroomlijnd publiceren naar het web - Gebruikers van Microsoft Office 2000-applicaties kunnen hun documenten rechtsreeks bewaren in een op FrontPage 2000 gebaseerde website.

* Geïntegreerde Editor en Explorer - De gereedschappen voor het creëren en het beheren van websites van FrontPage zijn geïntegreerd in één toepassing.

* Disk-gebaseerde websites - Gebruikers kunnen nu websites creëren in een folder op hun lokale harde schijf, zonder dat daarvoor een Personal webserver geïnstalleerd hoeft te worden. Dit betekent dat het voor gebruikers nu net zo gemakkelijk is om te beginnen met FrontPage 2000 als met de overige Microsoft Office 2000-applicaties.

Beschikbaarheid

FrontPage 2000 maakt gebruik van één programma dat overal ter wereld gebruikt kan worden, een algemene gebruikersinterface, meertalige bewerkingsmogelijkheden en ondersteuning voor mobiele gebruikers. Het komt beschikbaar in 15 talen: Braziliaans, Chinees (eenvoudig), Chinees (traditioneel), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Spaans en Zweeds. Microsoft FrontPage 2000 is per direct leverbaar als los product en als onderdeel van Microsoft Office 2000 Premium Edition. De prijs bedraagt fl. 395,00 exclusief BTW. Een upgrade kost fl. 169,00.

Meer informatie over FrontPage 2000 is te vinden op: www.microsoft.com/frontpage/.


Microsoft (op NASDAQ genoteerd als MSFT) is wereldwijd marktleider in software voor personal computers. Het bedrijf biedt een breed scala van producten en diensten voor zakelijk en persoonlijk gebruik, elk ontworpen met de bedoeling het voor mensen eenvoudiger en aangenamer te maken elke dag optimaal te profiteren van de kracht van personal computing.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center (Nederland), telefoon +31 20 500 1005

Microsoft Information Center (België), telefoon +32 2 481 52 52

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Aurelia C. van den Berg, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 20 500 1232

Microsoft N.V. (België) Els Stevens, Press Relations, telefoon: +32 2 730 39 14

© 1999 Microsoft Corporation. All rights reserved.

Deel: ' Microsoft introduceert FrontPage 2000 '
Lees ook