Microsoft investeert $ 40 miljoen om 150.000 IT-ers wereldwijd te trainen voor Windows 2000

Schiphol-Rijk/Brussel, 4 mei 1999 - Microsoft kondigt aan $ 40 miljoen te investeren in Windows 2000-trainingen voor meer dan 150.000 ontwikkelaars, verkoop- en IT-professionals over de hele wereld. Dit initiatief zal klanten naar de trainingscentra leiden die hen kunnen helpen bij het opbouwen van expertise voor het gebruiken van het besturingssysteem Windows 2000 en het ontwikkelen van toepassingen. Deze investering is de grootste die Microsoft tot nu toe heeft gedaan om leveranciers en klanten voor te bereiden op de introductie van een nieuw product. Organisaties kunnen profiteren van deze investering, doordat een upgrade naar Microsoft Windows 2000 sneller verloopt. Tevens kunnen ze optimaal gebruikmaken van de beschikbare technologische mogelijkheden in Windows 2000, doordat hun interne specialisten zijn opgeleid om het netwerk efficiënt te beheren.

Vorig jaar kondigde Microsoft een soortgelijk initiatief aan, waarbij $ 20 miljoen geïnvesteerd werd om 50.000 databasebeheerders (DBA's) te trainen voor Microsoft's SQL Server 7.0. Deze trainingen blijken zeer populair te zijn bij databasebeheerders: naar verwachting zullen eind juni 1999 ongeveer 60.000 DBA's wereldwijd de trainingen gevolgd hebben.

"De ongekend grote deelname en de feedback die we gekregen hebben bij de trainingen voor SQL Server 7.0 waren voor ons het bewijs dat gebruikers optimaal gebruik willen maken van hun investeringen in nieuwe technologie door kennis op te bouwen over nieuwe producten, voordat deze zijn geïntroduceerd," zegt Nancy Lewis, general manager Worldwide Training and Certification bij Microsoft. "De investering van $ 40 miljoen in trainingen voor Windows 2000 levert de branche 150.000 IT-professionals en ontwikkelaars op die trainingen hebben gevolgd bij de bron: Microsoft CTEC's." Dit zijn over hele wereld gevestigde Microsoft Certified Technical Education Centers.

De Windows 2000-trainingen zullen vanuit die bron verder over de wereld verspreid worden. Microsoft zal beginnen met het trainen van Microsoft Certified Trainers (MCT's) in april en juli, die op hun beurt andere trainers zullen trainen. In augustus 1999 zal het trainingskanaal klaar zijn om de Microsoft Certified Solution Providers (MCSP's), Microsoft Certified Systems Engineers (MCSE's), Senior Architects en zakelijke ontwikkelaars te trainen. In september 1999 zullen de trainingsprogramma's verder worden uitgebreid met Microsoft Certified Professionals, value added providers (VAP's) en systeembouwers.

De volgende cursussen zijn in het curriculum opgenomen:
* Accelerated Training for Updating Support Skills and Designing a Microsoft Windows 2000 Directory Services Infrastructure, cursusnummer 1579 (de cursussen 1560 en 1561 met elkaar gecombineerd), 5 dagen;
* Designing a Microsoft Windows 2000 Networking Service Infrastructure, cursusnummer 1562, 4 dagen;

* Developing a Change and Configuration Management Infrastructure for Microsoft Windows 2000 Professional, cursusnummer 1563, 3 dagen;
* Windows 2000 Server Deployment One Day Course, cursusnummer 1594;
* Windows 2000 Professional Deployment One Day Course, cursusnummer 1567.

Een geselecteerde groep Microsoft Certified Solution Providers Partners kan gebruikmaken van 12 dagen volledig betaalde trainingen, inclusief de Microsoft Press Windows 2000 Resource Kits en gratis examenvouchers. Daarnaast zal er vanaf najaar 1999 een eendaagse cursus van $ 99,- voor VAP's en systeembouwers aangeboden worden. ISV's over de hele wereld krijgen aanvullende Microsoft Mastering Windows 2000-pakketten.

"Met Microsoft Windows 2000 creëert Microsoft een betrouwbaar en flexibel platform, dus we verwachten dat de vraag naar trainingen aanzienlijk zal zijn," zegt Mark Scott, Microsoft-technologiemanager bij ARIS, een Microsoft Certified Technical Education Center (CTEC). "Microsoft's investeringen in trainingen zullen klanten automatisch naar de Microsoft CTEC's leiden, zodat wij hun kunnen tonen hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van hun netwerk. Dit initiatief toont aan hoeveel belang Microsoft hecht aan haar trainingskanalen."

Over Microsoft Windows 2000
Windows 2000 Professional is ontworpen om het meest betrouwbare en mobiele desktop besturingssysteem te worden voor organisaties van ieder grootte. Windows 2000 Server combineert geïntegreerde directory-, netwerk- en applicatiediensten die gereed zijn voor het Web met krachtig end-to-end beheer om de snelste route naar digitaal zakendoen te bieden. De combinatie van Windows 2000 Server en Windows 2000 Professional verlaagt de totale eigendomskosten en levert een robuuste, flexibele digitale infrastructuur op.

Beschikbaarheid
Informatie over de registratie voor Microsoft trainings- en certificatieprogramma's is te vinden op http://www.microsoft.com/train_cert.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Deel: ' Microsoft investeert $ 40 miljoen in training Windows 2000 '
Lees ook