Microsoft Benelux

Microsoft
Nederland Producten Portals Support Zoeken Site Guide Schrijf ons Microsoft Nederland
Persberichten

Microsoft annonceert Pocket PC 2002

Volgende generatie Pocket PC-software komt binnen enkele weken beschikbaar

Schiphol-Rijk, 6 september 2001 - Vandaag heeft Microsoft op DEMOmobile 2001 voor de eerste keer Pocket PC 2002 Software publiekelijk gedemonstreerd. Deze software zal het hart vormen van de volgende generatie Pocket PC's. Na met haar eerste versie van Pocket PC de standaard voor PDA's (Personal Digital Assistents) opnieuw te hebben gedefinieerd, heeft Microsoft met Pocket PC 2002 dit mobiele platform nog verder verbeterd. Pocket PC 2002 beschikt over een nieuwe, stijlvolle interface, biedt nieuwe functionaliteit voor zakelijke gebruikers en bedrijven en kent meer mogelijkheden om te communiceren met vrienden en collega's. Microsoft heeft bevestigd dat apparatuur die op Pocket PC 2002 gebaseerd is, over enkele weken van uiteenlopende hardwarefabrikanten in de detailhandel beschikbaar zal zijn. Microsoft en haar industriepartners zullen het product formeel lanceren op 4 oktober 2001.

"Pocket PC heeft de technologiestandaard voor PDA's neergezet. Nu legt Microsoft de lat opnieuw hoger en biedt nog meer waarde aan haar klanten", zegt Ben Waldman, vice-president van de Mobile Devices Division van Microsoft. "Met de ongeëvenaarde applicaties voor zakelijk en persoonlijk gebruik is Pocket PC 2002 het meest capabele apparaat op de markt."

Pocket PC 2002 biedt meerwaarde door nieuwe mogelijkheden en verbeteringen, gericht op drie gebieden.

* Pocket PC 2002 is ontwikkeld op basis van feedback van klanten en bevat verbeteringen waardoor de software krachtiger, gepolijster en beter aan te passen is aan de wensen van de gebruiker. Naast een fraai, nieuw uiterlijk - gebruikers kunnen nu ook hun Today Screens van andere 'skins' voorzien - heeft Microsoft bestaande applicaties verbeterd, mogelijkheden voor autoconfiguratie toegevoegd en de interoperabiliteit met Palm-apparatuur eenvoudiger gemaakt. Voorts heeft Microsoft ook nieuwere versies van bestaande applicaties toegevoegd, zoals de nieuwe Windows Media Player 8, die de laatste Windows Media Video en Audio 8-technologie ondersteunt. Tevens zijn de mogelijkheden voor elektronisch lezen met de nieuwe versie van Microsoft Reader vernieuwd en verbeterd.

* Pocket PC 2002 biedt nieuwe functionaliteit, bestemd voor zakelijke gebruikers en ondernemingen die zeer veilige, betrouwbare en robuuste mobiele oplossingen willen toepassen. Zo bevat Pocket PC 2002 bijvoorbeeld de nieuwe Terminal Services-applicatie, waarmee gebruikers hun Windows-server via de Pocket PC kunnen benaderen. Dit programma ondersteunt verder wachtwoorden en introduceert de mogelijkheid om zakelijke informatie door middel van een Virtual Private Network (VPN) te benaderen.

* Pocket PC 2002 biedt gebruikers meer mogelijkheden dan ooit om via netwerk of Internet verbonden te blijven en stelt hen in staat om onderweg meer informatie op het apparaat te benaderen en op te slaan. De nieuwe software is geschikt voor uiteenlopende draadloze connectiviteitsopties, variërend van lokale netwerken (802.11b) en Personal Area Networks (Bluetooth) tot wide-area netwerken (GSM, GPRS en CDPD). Wanneer gebruikers eenmaal zijn verbonden, biedt de nieuwe software meer manieren om makkelijk en snel met collega's en vrienden te communiceren, waaronder met de MSN Messenger Service. Deze software is nu ook uitgerust met een nieuwe functie genaamd My Text, waarmee vaak gebruikte zinsneden kunnen worden voorgeprogrammeerd. Pocket PC 2002 ondersteunt ook ActiveSync 3.5-technologie, de laatste versie van Microsofts synchronisatiesoftware. ActiveSync 3.5 biedt een betere USB-connectiviteit en heeft nieuwe mogelijkheden om bestanden of agenda's op afstand te synchroniseren. Daarnaast stelt ActiveSync 3.5 gebruikers in staat om hun e-mail inbox subfolders te synchroniseren, waardoor zij een betere controle krijgen over de informatie die ze onderweg mee willen nemen.

"De introductie van Pocket PC 2002 onderstreept de voortgaande evolutie van draagbare computerapparatuur". zegt Tim Muy van IDC. "IDC verwacht dat Microsoft en haar partners zullen doorgaan om de high-end PDA-industrie te blijven vernieuwen."

Beschikbaarheid

De Microsoft Pocket PC 2002 zal vanaf 4 oktober 2001 in de winkels verkrijgbaar zijn. In nauwe samenwerking met haar partners zal Microsoft de lancering gezamenlijk vieren met speciale bijeenkomsten in San Francisco en Londen voor klanten en de media. Huidige Pocket PC hardwarepartners die producten zullen uitbrengen met Pocket PC 2002, zijn Casio Computer, Cesscom, Compal Electronics, Compaq Computer, Hewlett-Packard, HTC, HTW, Intermec Technologies, Legend, Mitsubishi Electric, Sagem, Symbol Technologies en Toshiba. Gebruikers van de huidige Pocket PC dienen hun hardwarefabrikant te raadplegen voor upgrades naar de nieuwe software. Sommige gebruikers kunnen hun apparatuur upgraden naar de Pocket PC 2002-software, indien hun PDA van Flash ROM-geheugen is voorzien.

Over Microsoft Pocket PC

Microsoft Windows Powered Pocket PC's, de volgende generatie PDA's van Microsoft en industriepartners, bieden klanten de beste manier om onderweg in contact te blijven met essentiële zakelijke informatie en zijn veelzijdig genoeg om aan de persoonlijke behoeften van de moderne, drukke mobiele consument tegemoet te komen. Pocket PC's bevatten reeds een brede reeks toepassingen voor zakelijk gebruik, persoonlijke productiviteit en entertainment, maar kunnen door een voortdurend groeiend aantal hardware- en softwareopties eenvoudig worden uitgebreid om ook aan nieuwe wensen van de gebruiker te kunnen voldoen.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Contact Center (MCC), iedere werkdag van 08.30 uur tot 17.00 uur, telefoonnummer: 020 - 500 1500.

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V., Aurelia van den Berg, Manager Marketing Services, telefoon: +31 (0)20 - 500 12 32 of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV, Perlita Fränkel, telefoon:
+31 (0)23 - 562 82 08
Persberichten

september 2001

© 2001 Microsoft Corporation.
Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden. Privacy-verklaring.

Deel: ' Microsoft komt met Pocket PC 2002 '
Lees ook