Microsoft neemt Java VM op in Service Pack 1 voor Windows XP

Schiphol-Rijk, 19 juni 2002 - Microsoft zal in Service Pack 1 (SP1) voor Windows XP, dat deze zomer wordt verwacht, de Microsoft Java Virtual Machine (VM) opnemen. Dit betekent dat gebruikers niet langer de Microsoft Java VM los hoeven te downloaden en installeren, maar dat deze direct beschikbaar is na installatie van SP1.

Gebruikers van Microsoft Windows XP kunnen op dit moment nog steeds de Microsoft Java VM downloaden via Windows Update, of wanneer zij een webpagina openen die de aanwezigheid van een Java VM vereist. Om gebruikers nu standaard van deze optie te voorzien, heeft Microsoft besloten om deze software op te nemen in het SP1 voor Windows XP. SP1 is een reeks aanpassingen, aanvullingen en optimalisaties voor Windows XP, die kosteloos kan worden gedownload van de website van Microsoft. Gebruikers hebben tevens de mogelijkheid om Windows XP SP1 op cd-rom te bestellen.

Microsoft zal zijn Java VM tot 1 januari 2004 meeleveren met Windows, daar op deze datum de licentieovereenkomst met Sun Microsystems voor de Java VM verloopt. Deze beslissing is het gevolg van het feit dat Microsoft geen toestemming heeft gekregen om de Java VM te optimaliseren of te verbeteren. Vanaf 1 januari 2004 kunnen Windows-gebruikers echter gewoon een Java VM van een derde partij downloaden en installeren, zo zij dat wensen. Ook OEM-leveranciers kunnen naar wens een Java VM van derden vooraf bij Windows installeren, net zoals zij dat ook nu al kunnen doen.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Microsoft neemt Java VM op in Service Pack 1 voor Windows XP '
Lees ook