Microsoft Office 2000 vrijgegeven voor productie; zakelijke klanten gereed voor installatie

Microsoft biedt grote klanten nieuwe installatiemogelijkheden, een nieuwe reeks installatie - en beheertools, programma's en partners

Schiphol-Rijk/Brussel, 30 maart 1999 - Tijdens de eerste "Microsoft Office Deployment Conference" die nu plaatsvindt in New Orleans, heeft Bob Muglia, senior vice president van Microsoft's Business Productivity Group, bekendgemaakt dat het bedrijf gereed is met het ontwikkelen en testen van Microsoft Office 2000. Naar verwachting zal de Engelse versie van deze nieuwe reeks kantoorapplicaties in april beschikbaar zijn voor grote klanten. Deze zal op 10 juni 1999 voor iedereen in de winkel te koop zijn. De Nederlandstalige Office 2000 wordt enkele weken later verwacht.

Microsoft kondigde vandaag tevens een nieuw, geïntegreerd raamwerk aan voor de installatie van Office 2000 binnen grootschalige automatiseringsomgevingen. Het gaat hierbij om tools, informatie, leerprogramma's en partners waardoor - in combinatie met de nieuwe manier van installatie van Office 2000 - het installeren en beheren van Office 2000 veel gemakkelijker kan worden. Diverse grote organisaties, waaronder Lockheed Martin Electronics and Missiles, University of Texas, J.D. Edwards & Co. en Turner Broadcasting Systems hebben aangekondigd dat zij over zullen stappen op Microsoft Office 2000.

"Met deze nieuwe versie is Office geëvolueerd van een standalone gereedschap voor gebruik op individuele desktops tot een belangrijk bedrijfsmiddel waarmee gebruikers informatie kunnen creëren en uitwisselen over de gehele organisatie," zegt Muglia. "Ter ondersteuning van deze nieuwe rol voor Office, voorzien de nieuwe installatie- en beheertools in Office 2000 in een aantal cruciale zakelijke behoeften, zoals lagere eigendomskosten en een betere integratie met bedrijfsoplossingen."

Klanten dragen bij in de ontwikkeling van Office 2000 en implementatietools Enkele grote zakelijke gebruikers van Office zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van Office 2000 via de "Office Advisory Council". Eén van de verbeteringen die vanuit deze council is ontstaan, is de Custom Installation Wizard, waarmee het gemakkelijker wordt om Office
2000 binnen een organisatie te installeren en te beheren. Daarnaast zijn de implementatie, informatie en trainingsprogramma's met betrekking tot de implementatie van Office 2000 gebaseerd op de praktijkervaringen van grote ondernemingen, waaronder Lockheed Martin Electronics and Missiles, University of Texas, J.D. Edwards en Turner Broadcasting.

"Met nieuwe technieken zoals de Microsoft Windows Installer kunnen ICT-managers hun kantoorautomatiseringsinfrastructuur beter beheren en de operationele kosten reduceren," stelt Ron V. Lord, director management information systems bij Lockheed Martin Electronics and Missiles. "De beschikbaarheid van tools, programma's en partners voor het installeren en beheren van Office 2000 biedt aanzienlijke toegevoegde waarde voor ondernemingen."

Brede steun voor Office 2000
Onafhankelijke softwareontwikkelaars en Microsoft Certified Solution Providers (MCSPs) hebben inmiddels hun ondersteuning voor Office 2000 uitgesproken. Zij zijn klaar om geïntegreerde producten en diensten aan te bieden die gebruikmaken van de nieuwe technologieën in Office 2000, zoals Office Web Components en Office Server Extensions. Hiermee helpen zij klanten om in de gehele organisatie effectief informatie te gebruiken en te analyseren.

Toonaangevende MCSPs zoals Unisys, Wang Global en Inacom/Vanstar bieden reeds geïntegreerde Office 2000-diensten aan, terwijl ruim 1.800 MCSPs gereed staan om klanten te ondersteunen.

Meer informatie over de nieuwe implementatie- en beheertools, informatie, trainingsprogramma's en partners is te vinden op:
http://www.microsoft.com/office/2000deploy/.

De Office Deployment Conferences
De eerste Office 2000 Deployment Conferences, die van 29 tot en met 31 maart in New Orleans (VS) en van 12 tot en met 14 april in Nice (Frankrijk) plaatsvinden, zijn bedoeld om ICT-professionals en partners te voorzien van de hulpmiddelen, de training en de informatie die zij nodig hebben om Microsoft Office 2000 te beheren. Deze conferenties richten zich met name op nieuwe mogelijkheden voor de ICT-afdeling - zoals de Windows Installer-technologie - en op de integratie met de Microsoft BackOffice-reeks van serverapplicaties. Met deze nieuwe functies kunnen organisaties de beheerkosten omlaag brengen en meer waarde halen uit Office
2000. Bezoekers aan de conferenties ontvangen diepgaande technische informatie van Microsoft program managers, ontwikkelaars en technische specialisten. Ook laten partners tijdens de conferenties zien hoe zij oplossingen hebben gebouwd met behulp van Office 2000 en zullen grote zakelijke gebruikers vertellen over hun ervaringen met de implementatie van Office 2000.

Meer informatie over de "Microsoft Office Deployment Conference" in Nice is te vinden op: http://www.microsoft.com/europe/office2000/

Office 2000
De nieuwe Microsoft Office 2000-familie bestaat uit vijf verschillende 'suites', die voor ieder type gebruiker de beste hulpmiddelen biedt. De meest uitgebreide van deze pakketten is Office 2000 Premium, bestaande uit het FrontPage 2000-software voor het ontwikkelen en beheren van websites, de zakelijke illustratiesoftware PhotoDraw 2000, Word 2000, Excel 2000, Outlook
2000, PowerPoint 2000, Access 2000, Publisher 2000, en Internet Explorer 5.

De systeemeisen voor Office 2000 Premium zijn een PC met minimaal een Intel Pentium 75 MHz processor (voor PhotoDraw 2000 minimaal een Pentium 166 MHz), Windows 95, Windows 98 of Windows NT Workstation 4.0 met Service Pack 3 of hoger. Gebruikers van Windows 95 of Windows 98 hebben minimaal 16 MB geheugen nodig voor het besturingssysteem, plus 4 MB extra per draaiende applicatie (8 MB voor Outlook). Gebruikers van Windows NT Workstation 4.0 hebben minimaal 32 MB geheugen nodig voor het besturingssysteem, plus 4 MB extra per draaiende applicatie (8 MB voor Outlook). De vereisten voor de harddisk-capaciteit zijn afhankelijk van de versie van Office 2000 en het type installatie.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Deel: ' Microsoft Office 2000 vrijgegeven voor productie '
Lees ook