Microsoft Office System bèta 2 beschikbaar voor 500.000 testers

Nieuwe generatie kantooroplossingen

Schiphol-Rijk, 11 maart 2003 - Microsoft is begonnen met het verzenden van de tweede bètaversie van de volgende generatie Office-oplossingen - onder de verzamelnaam Microsoft Office System - aan ruim 500.000 testers over de hele wereld. Office System bestaat uit een reeks zakelijke applicaties, diensten en servers waarmee mensen beroepshalve gemakkelijker met elkaar kunnen communiceren en samenwerken.

Met de nieuwe Office-reeks kunnen mensen beter gebruikmaken van informatie om beslissingen te nemen, gemakkelijker en effectiever samen te werken met anderen, sneller te reageren op nieuwe ontwikkelingen en efficiënter te werken. Bij de ontwikkeling van de verschillende oplossingen is uitgegaan van vier belangrijke doelstellingen: beter inzicht in en beheer van de beschikbare informatie, stroomlijning en optimalisatie van informatiestromen, effectief samenwerken binnen teams en verhoging van de individuele productiviteit. Gegevensuitwisseling via XML en InfoPath, teamintegratie via SharePoint Portal Server, elektronische aantekeningen met OneNote, intelligente anti-'spam' technologie in Outlook en nieuwe hulpmiddelen voor mobiele gebruikers zijn slechts enkele van nieuwe eigenschappen.

De tweede bèta van het Office System omvat zeven producten: de nieuwe Microsoft Office 2003 suite (voorheen bekend onder de codenaam 'Office 11', met Word, Excel, Outlook, PowerPoint en Access), de twee nieuwe Office-toepassingen InfoPath 2003 en OneNote 2003, en verder FrontPage 2003, Publisher 2003, Windows SharePoint Services en SharePoint Portal Server 2.0. De uiteindelijke versies van al deze producten worden deze zomer verwacht.

Het beschikbaar komen van bèta 2 biedt tevens partners de kans om nieuwe oplossingen te ontwikkelen op basis van het Office System-platform, veelal op het gebied van onderlinge samenwerking en informatiemanagement. Ook kunnen zij hiermee beginnen met het testen van de nieuwe diensten die zij als web services zullen gaan aanbieden.

Meer informatie over is te vinden op www.microsoft.com/office/preview/. Hier kunnen geïnteresseerden ook terecht voor het bestellen van de bèta-cd's.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Microsoft Office System bèta 2 beschikbaar voor 500.000 testers '
Lees ook