Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Microsoft onthult Arc Touch Mouse: plat in je tas, comfortabel in gebruik

Schiphol, 1 september 2010 - Vaandaag onthult Microsoft 's werelds eerste muis die zich laat inklappen tot een dikte van anderhalve centimeter, de Arc Touch Mouse. Daarmee is de muis gemaakt om snel in een laptoptas te steken en in een seconde uit te klappen om comfortabel verder te werken. De nieuwe muis heeft een touchstrip om met één vinger snel of juist zeer gecontroleerd te scrollen.

Met de constante evolutie van de computer ontstaan ook steeds meer manieren van interactie, zoals touchscreens en touchpads. 'Het is niet de eerste keer dat de muis concurrentie heeft,' zegt Brett Ostrum, general manager Hardware bij Microsoft. 'Tien jaar geleden kochten mensen laptops met ingebouwde touchpads en pointers. Ondertussen bleef de markt voor muizen alleen maar groeien. Mensen willen het comfort en de precisie van een muis niet missen. Een derde van de mensen die een nieuwe laptop of netbook koopt, koopt er direct een nieuwe muis bij.''

Door de touchstrip van de nieuwe Arc Touch Mouse kunnen gebruikers precies zo scrollen als zij dat willen. De strip reageert op veranderingen in de snelheid en positie van je vinger. Beweeg je vinger langzaam voor zeer gecontroleerd scrollen of vlieg juist met één beweging razendsnel over een pagina. De touchstrip heeft daarnaast drie 'knopjes' om met één klik direct een pagina naar beneden of naar boven te gaan. Het derde 'knopje' kan de gebruiker zelf instellen.' Overstappen van een muis met traditioneel scrollwiel naar een met touchstrip wordt makkelijk gemaakt door haptische technologie, waardoor de muis vibreert op dezelfde punten waarop een scrollwiel dat zou doen.

De Arc Touch Mouse beschikt verder over BlueTrack-technologie, waardoor gebruikers op vrijwel ieder oppervlak kunnen werken. ' Met twee AAA-batterijen kan de muis meer dan zes maanden vooruit. De Arc Touch Mouse is vanaf eind november in Nederland verkrijgbaar voor een geschatte verkoopprijs van EUR 69.99⁴, met een garantie van drie jaar.


1 Intern onderzoek van Microsoft, juni 2010

2 IntelliPoint software benodigd, gratis te downloaden op https://www.microsoft.com/hardware/downloads/default.mspx.
3 BlueTrack-technologie werkt niet op een glazen of spiegelende ondergrond
4 Geschatte verkoopprijs, daadwerkelijke prijs kan afwijken.

Over Microsoft Hardware
Al meer dan 28 jaar lang zet Microsoft Hardware innovatieve technologie, uitgesproken design en uitgebreide gebruikerstesten in om producten van uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid te maken, die de computerervaring van consumenten beter maken. Microsoft Hardware neemt de leiding op het gebied van ergonomische vormgeving, design en hardware/softwarecomptabiliteit en biedt zo een eenvoudigere, comfortabelere en prettigere computerervaring. Meer informatie over Microsoft Hardware is te vinden op https://www.microsoft.com/hardware en https://www.microsofthardwareblog.com.

Over Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) werd opgericht in 1975 en is wereldwijd marktleider in software, diensten en oplossingen die mensen en bedrijven helpen hun volledige potentieel te realiseren. Meer informatie over Microsoft is te vinden op het Microsoft News Center: https://www.microsoft.com/news

Deel: ' Microsoft onthult Arc Touch Mouse '
Lees ook