Microsoft Benelux

maart 1999

Compaq, Microsoft en Excellent Grote Beer tonen samen oplossingen voor het MKB op Bedrijven Kontakt Dagen 1999

Digital Nervous System biedt MKB-ondernemers grip op interne en externe invloeden

Schiphol-Rijk, 04 maart 1999 - Compaq, Microsoft en Excellent Grote Beer zullen tijdens de komende Bedrijven Kontakt Dagen aan MKB-ondernemers laten zien hoe zij automatiseringsoplossingen kunnen implementeren gebaseerd op de integratie van standaard componenten. Hiermee kunnen organisaties adequaat reageren op zowel interne als externe invloeden op hun bedrijfsprocessen. Deze oplossing maakt gebruik van de huidige technologie om informatie snel en doeltreffend te verzamelen, te beheersen en te verwerken.

Grotere bedrijven zijn al langere tijd bezig om hun interne en externe processen te reorganiseren en aan te passen aan de nieuwste mogelijkheden op het gebied van Enterprise Resource Planning (ERP). Het MKB neemt een afwachtender houding aan. Wellicht door het afschrikkende effect van verhalen over uit de hand lopende implementatietrajecten die vele malen meer kosten dan de aanschaf van de hard- en software. Aan de andere kant realiseren ook MKB-ondernemingen zich, dat zij meemoeten in dit tijdperk waarin informatie de sleutel tot succes is. De informatie moet dan wel gecombineerd worden met de mogelijkheid deze snel om te zetten in actie. Omdat informatie tegenwoordig in grote hoeveelheden op organisaties afkomt, is het ondernemen van adequate actie steeds complexer. Een fietsenmaker die constateert dat zijn concurrent de prijzen verlaagt, kan bijvoorbeeld niet alleen meer reageren door een prijskaartje te vervangen in de winkel. Dergelijke acties moeten nauwkeurig afgestemd worden met externe partners, zoals de leveranciers.

Dankzij het concept van een 'Digital Nervous System' (DNS) dat Microsoft heeft ontwikkeld, kan ook de MKB-ondernemer nu gebruikmaken van technieken die tot voor kort alleen voor grotere ondernemingen weggelegd waren. Onder een DNS, een 'digitaal zenuwstelsel', verstaat Microsoft geen besturingssystemen of applicaties, maar de infrastructuur, de opbouw, het gebruik en het uitwisselen van informatie en kennis binnen een organisatie, maar ook extern met klanten en toeleveranciers, onder andere via Internet. Dit gehele concept, en de invulling met concrete apparatuur en software, is zeer flexibel zodat een organisatie de infrastructuur snel kan aanpassen aan nieuwe omstandigheden. De MKB-organisatie kan met een digitaal zenuwstelsel de processen efficiënt afstemmen op invloeden van buiten. Zij kan snel reageren op geplande of niet geplande activiteiten. Dit alles op basis van standaard technologie die breed beschikbaar is.

Het integreren van automatiseringsproducten van verschillende producenten tot een betrouwbaar, functioneel geheel is van essentieel belang om een goed functionerend digitaal zenuwstelsel op te bouwen. De ondernemer is niet zozeer geïnteresseerd in de verschillende onderdelen, maar kijkt slechts naar de functionaliteit van de gehele automatiseringsoplossing.

De basis voor een 'Digital Nervous System' wordt gevormd door het besturingssysteem Windows NT Server, samen met de BackOffice-serverproducten. Windows NT Server is een solide en betrouwbaar besturingssysteem voor zakelijke, bedrijfskritische toepassingen, zoals de administratieve software van Exact. Speciaal voor het MKB heeft Microsoft BackOffice Small Business Server ontwikkeld, dat alle standaard BackOffice-componenten omvat, plus een aantal extra onderdelen die met name voor kleinere organisaties nuttig zijn. Kenmerkend voor Microsoft BackOffice SBS is de zeer eenvoudige installatieprocedure en het gemakkelijke onderhoud. Een van de uitgangspunten bij de ontwikkeling van SBS was, dat zowel de installatie als het beheer uitgevoerd kunnen worden door zakelijke gebruikers zonder veel technische expertise.

Om optimale productcombinaties van hard- en software te creëren, beschikt Compaq over partnerovereenkomsten met de belangrijkste softwareleveranciers van Nederland, waaronder Microsoft. Het doel van deze overeenkomsten is om ervoor te zorgen dat de verschillende onderdelen van een totaaloplossing volledig op elkaar zijn afgestemd. Voordat Compaq deze totale automatiseringsoplossing lanceert, gaat er een uitvoerig testtraject aan vooraf, zodat alles optimaal functioneert.

Excellent Grote Beer toont met haar nieuwe Windows-producten aan, dat ook MKB-ondernemers over state-of-the-art software kunnen beschikken die helpt bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Excellent Grote Beer levert geïntegreerde modules voor de ondersteuning van diverse processen, zoals de financiële administratie, inkoop, verkoop en voorraadbeheer. Uit onderzoek, onder meer van Elseviers Bedrijfsinformatie, blijkt dat de vraag naar deze producten onverminderd groot blijft. Ongeveer 10 procent van alle MKB-bedrijven (tot 200 werknemers) in Nederland wil nog dit jaar overgaan tot de aanschaf van administratieve software. Dit voornamelijk vanwege het feit dat hun huidige software waarschijnlijk niet berekend is op de euro of de overgang naar het jaar 2000.

Compaq, Microsoft en Excellent Grote Beer zullen tijdens de Bedrijven Kontakt Dagen gezamenlijk oplossingen voor bovenstaande problemen bieden. Als sponsors van de BKD BiZZ-seminars geven zij presentaties met als thema: 'Nu of nooit, migreer mee naar het derde millennium'. Tevens zullen zij, in samenwerking met een Business Partner, vertegenwoordigd zijn op een gezamenlijke stand waar bovenstaande oplossingen gedemonstreerd worden.

Compaq Computer Corporation

Compaq Computer Corporation - een Fortune Global 100 company - is wereldwijd leverancier van informatietechnologie. Compaq is het op één na grootste computerbedrijf ter wereld en marktleider op het gebied van de productie en verkoop van personal computers. Compaq ontwikkelt en levert een breed scala aan hardware- en softwareoplossingen inclusief services voor consumenten tot en met high-end enterprise computing omgevingen. Zo biedt het bedrijf fouttolerante bedrijfskritische oplossingen, netwerk- en communicatieproducten, server-systemen, workstations, zakelijke desktop- en notebookproducten en consumenten pc's. Het bedrijf is toonaangevend op het gebied van milieuvriendelijke programma's en bedrijfsvoering. Compaq-producten worden verkocht in meer dan 100 landen via een wereldwijd netwerk van Compaq Business Partners. Het bedrijf is opgericht in 1982. Compaq is gevestigd in Houston, Texas. In Nederland is het hoofdkantoor van Compaq Computer B.V. gevestigd in Gouda.

Meer informatie over Compaq en haar producten, alsmede klantenondersteuning is beschikbaar op https://www.compaq.nl/.

Deel: ' Microsoft op Bedrijven Kontakt Dagen 1999 '
Lees ook