Ingezonden persbericht


MICROSOFT SELECTEERT PLANTRONICS HEADSET VOOR NIEUWE XBOX

Santa Cruz, Californië, 20 juli 2001 - Plantronics, Inc. (NYSE: PLT), wereldwijd marktleider in verkoop en productie van communicatie-headsets, kondigt aan door Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) te zijn verkozen om de headset te leveren voor de Xbox Communicator, een stemgestuurde communicatie-toepassing voor het nieuwe Xbox videospelpakket.

De gezamenlijk ontwikkelde Microsoft-Plantronics headset laat spelers volledig opgaan in met de stem bestuurbare, spannende Xbox spellen, die momenteel wereldwijd worden ontwikkeld. Xbox wordt dit najaar geïntroduceerd en zet Microsoft in de markt van videogames met Hollywoodachtige video- en audioprestaties.

De headset, speciaal ontworpen voor de Xbox, wordt direct op de Xbox Communicator aangesloten om stemcommunicatie voor online games te realiseren. De smaragdgroene headset heeft een uitgesproken vormgeving en is ontworpen om comfortabel in de nek te dragen, waardoor de inbeelding en het competitieve karakter van de Xbox spelbeleving worden versterkt. De headset-microfoon met ruisonderdrukking (noise canceling) stelt spelers in staat om een combinatie te gebruiken van stem- en handbesturing, te navigeren, de strategie te bepalen en de leiding te nemen in het spel dat wordt gespeeld.

"De Xbox levert grafische afbeeldingen en geluid dat niet wordt geëvenaard door enig ander spel dat momenteel op de markt is", zegt Todd Holmdahl, General Manager Xbox Hardware. "Plantronics biedt ons de juiste combinatie van technische prestaties, design en duurzaamheid. We denken dat de Plantronics headset voor de Xbox Communicator populair wordt bij ons publiek." "Microsoft begrijpt de impact die stemgestuurde prestaties hebben op de Xbox-ervaring voor spelers. We zijn verheugd te zijn geselecteerd om een product voor de Microsoft Xbox te ontwikkelen," zegt Neil Snyder, president van Plantronics´ Computer Audio Systems Division. "Plantronics´ leiderschap in zowel audio- als stemtoepassingen, alsook onze expertise in het produceren van headsets die lichtgewicht, comfortabel, duurzaam en vooral cool zijn, bieden spelers de mogelijkheid zich compleet in te leven in het spel."

Plantronics´ Computer Audio Systems Division heeft zichzelf geprofileerd als een toonaangevende aanbieder van computer headsets voor stem- en audiotoepassingen. Alle bekroonde Plantronics computerheadsets combineren kwaliteit met comfort en bieden een microfoon met ruisonderdrukking. Ze zijn lichtgewicht en ergonomisch vormgegeven voor langdurig gebruik, met zachte beweegbare oorstukken die een perfecte pasvorm garanderen. Ze zijn beschikbaar in zowel analoge als digitale versies en zijn perfect voor spelletjes spelen via Internet, Internet telefonie en chat, beluisteren van MP3-bestanden en CD´s, stemnavigatie, spraakherkenning, -commando´s en -besturing.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2500 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt http://www.plantronics.com.

Xbox
Xbox (http://www.xbox.com) is Microsoft´s videogamepakket van de toekomst met een sterke spelbeleving. Xbox beantwoordt met haar technologie aan de creatieve eisen van spelers als nooit tevoren, door games te maken die de grens tussen fantasie en realiteit laten vervagen. Xbox zal beschikbaar komen in Noord-Amerika op 8 november 2001, voor de verkoopadviesprijs van 299,99 US dollar.

Voor publicatie op te nemen informatie:
Plantronics is bereikbaar vanuit Nederland op (0800) 752 68 76. Vanuit België en Luxemburg: (00800) 75 26 87 66. Internet: www.plantronics.com.

Deel: ' Microsoft selecteert Plantronics headset voor nieuwe Xbox '
Lees ook