Microsoft stapt over op elektronische Open License-certificaten

Licentiebeheer sterk vereenvoudigd

Schiphol-Rijk, 4 oktober 2001 - Met ingang van 1 oktober a.s. heeft Microsoft in Nederland en Duitsland de fysieke certificaten voor Open License vervangen door elektronische versies. De klant ontvangt direct van Microsoft de codes om de aangeschafte licenties op de eOpen website in te zien. De klant kan op deze beveiligde site (https://eopen.microsoft.com) alle details over de aangeschafte licenties vinden. Klanten kunnen zelf wijzigingen doorvoeren in hun eigen gegevens, bijvoorbeeld na verhuizingen. De invoering van het elektronische Open License-certificaat staat geheel los van de invoering van Microsofts nieuwe licentiemodel. In Groot-Brittannië zijn reeds positieve ervaringen opgedaan met de elektronische certificaten.

Door de invoering van het elektronische licentiecertificaat kan de klant veel sneller over de juiste licentiegegevens beschikken. Voorheen verstuurde Microsoft het papieren licentiecertificaat eerst naar de distributeur die het vervolgens doorstuurde naar de reseller, waarna de reseller het op zijn beurt weer naar de klant stuurde. Nu krijgt de klant binnen een paar dagen na bestelling rechtstreeks bericht van Microsoft.

Klanten kunnen persoonlijke weergaven van de aankoophistorie van licenties maken en opslaan. Het is steeds mogelijk om wijzigingen aan te brengen en de volledige aankoophistorie tot aan de laatste order te bekijken. In de persoonlijke weergave kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een overzicht van alle aangeschafte productlicenties op verschillende licentiecertificaten. Op deze manier ziet de klant hoeveel licenties voor elk product zijn aangeschaft waardoor eenvoudig de dekking van de licenties is vast te stellen. Tevens is op de site de Volume License Key te vinden die nodig is voor het activeren van producten waarvoor dit nodig is zoals Office XP en Windows XP.

Toegang tot de eOpen site is beveiligd met Microsoft Passport Technology, bekend van Hotmail. Om de licentie-informatie te kunnen bekijken, is zowel het autorisatienummer van de aankoop als een geldig licentienummer bij dat autorisatienummer noodzakelijk. Zonder deze twee nummers, die rechtstreeks door Microsoft worden verstrekt, is het onmogelijk om de licentie-informatie op de eOpen site te bekijken.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen meer mogelijkheden te bieden met behulp van software, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Microsoft stapt over op Open License-certificaten '
Lees ook