Microsoft Benelux

Microsoft start Datacenter Program voor Windows 2000

Gezamenlijk programma met serverleveranciers biedt hogere betrouwbaarheid en beter onderhoud voor high-end omgevingen

Schiphol-Rijk/Brussel, 16 februari 2000 - Microsoft annonceert het Windows Datacenter Program, ter aanvulling op het besturingssysteem Windows 2000 Datacenter Server. Dit programma biedt klanten een volledig geïntegreerde hard- en softwareoplossing, die gezamenlijk door Microsoft en gekwalificeerde serverleveranciers (zie elders in dit bericht) wordt geleverd. Het nieuwe programma is speciaal opgezet om te voorzien in de veeleisende behoeften van enterprise-klanten. Het omvat onder andere een gezamenlijke serviceorganisatie met serverleveranciers, waardoor klanten één aanspreekpunt hebben voor support. Ook behoren uitgebreide systeemtests en kwalificaties, die gericht zijn op het totale systeem in plaats van op individuele componenten, gecoördineerd onderhoud en wijzigingsbeheer voor hardware- en software-updates, alsmede een nieuw Microsoft Certified Support Center (MCSC) voor datacentra tot het programma.

"Klanten vragen ons om keuzemogelijkheden en flexibiliteit. Niemand zou afhankelijk moeten zijn van kostbare, leverancierseigen systemen om een acceptabel betrouwbaarheidsniveau te krijgen," zegt Steve Ballmer, CEO van Microsoft. "Door samen te werken met meest vooraanstaande bedrijven in deze industrie, voorziet Microsoft's Windows Datacenter Program klanten van een complete en rendabele oplossing die voorziet in hun behoeften op het gebied van hardware, software en support."

Eén aanspreekpunt voor support

Het Windows Datacenter Program introduceert het concept van een gezamenlijke supportorganisatie, bemand door specialisten van zowel Microsoft als van de deelnemende serverleveranciers. Deze gezamenlijke supportorganisatie biedt klanten één aanspreekpunt voor support en zorgt ervoor dat problemen sneller worden opgelost in onderling overleg.

Rigoureuze systeemtests en kwalificatie

Het Windows Datacenter Program omvat tevens een nieuwe kwalificatieprocedure, de zogenaamde Datacenter Hardware Compatibility Listing, die verder gaat dan de huidige hardware-compatibiliteitseisen van Microsoft. Alle servers die gekwalificeerd zijn voor Windows 2000 Datacenter, zullen extra testprocedures, kwalificaties en rigoureuze configuratiecontroles ondergaan. De servers worden onderworpen aan een uitgebreide dertig dagen durende stresstest, om te garanderen dat alle servercomponenten gezamenlijk getest zijn onder zware omstandigheden. Daarnaast is het na wijzigingen in de hardwareconfiguratie of componenten van de systeemkernel vereist dat de serverconfiguratie opnieuw zeven dagen lang getest wordt.

Gecoördineerd onderhoud en wijzigingsbeheer

Als onderdeel van het Windows Datacenter Program bieden Microsoft en serverleveranciers de garantie dat toekomstige hardware of softwarecomponenten gezamenlijk zullen worden getest volgens dezelfde strenge regels. Wanneer er veranderingen worden doorgevoerd in de hardware of het besturingssysteem, zorgen de serverleveranciers ervoor dat deze wijzigingen op een gecoördineerde wijze worden doorgegeven en afgeleverd bij de klant. De leverancier zal alle hard- en software-updates binnen een vastgestelde periode als een compleet, opnieuw getest systeem aanbieden aan de klant. De systemen worden bij iedere service pack voor Windows 2000 Datacenter Server of iedere wijziging in de hardwarecomponenten opnieuw getest onder zware, praktijkgerichte omstandigheden. Klanten profiteren van testomgevingen waarin piekbelastingen en een zware werklast voor belangrijke server-services, zoals IIS (Internet Information Server), file-en-print, netwerk en grootschalige gegevensopslag worden gesimuleerd.

MCSC voor Datacenter Service Program

Serverleveranciers die deelnemen in het MCSC voor Datacenter Service Program zullen moeten voldoen aan nieuwe, hoge eisen op het gebied van support, om klanten de hoogste mate van betrouwbaarheid te kunnen garanderen. Naast gezamenlijke supportteams gaat het daarbij onder andere om bezettings- en certificatieniveaus, escalatie- en incidentpaden, het reproduceren van problemen, kwaliteitsbewaking en nieuwe serviceonderdelen, waaronder:

* Een uptime-garantie van minimaal 99,9 procent;
* Installatie en configuratieservices;

* Beoordeling van het beschikbaarheidsniveau;
* 24-uurs hardware en softwaresupport via de gezamenlijke supportteams;

* On-site hard- en softwareservices.

Serverleveranciers die zullen deelnemen aan het Datacenter Program:


* Amdahl

* Compaq

* Dell

* EMC/Data General

* Fujitsu

* Hewlett-Packard

* Hitachi

* IBM

* NEC

* Stratus Computer

* Unisys

Een reeks van betrouwbare besturingssystemen

Windows 2000 Datacenter Server is het besturingssysteem voor veeleisende line-of-business en e-commerce oplossingen die draaien op zware serversystemen. Het maakt deel uit van de Windows 2000 Server-familie, die organisaties - van de werkgroep tot aan het datacentrum - voorziet van compatibele en betrouwbare oplossingen. Windows 2000 Datacenter Server bevat alle kenmerken van Windows 2000 Advanced Server. Het biedt high-end eigenschappen op het gebied van beschikbaarheid, zoals ondersteuning voor 32 processors en 64 GB geheugen, alsmede 4-node clustering en Process Control. Windows 2000 Datacenter Server is alleen leverbaar via gekwalificeerde serverleveranciers.

Het Windows Datacenter Program start wanneer Windows 2000 Datacenter Server beschikbaar komt.

_________________________________________________________________

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks producten en diensten die ontwikkeld zijn om mensen een plezieriger en gemakkelijker gebruik van de computer te laten maken, ongeacht waar, wanneer en hoe zij dat willen.

Voor informatie (eindgebruikers)

Microsoft Information Center (Nederland), tel. +31 (0)20 5001005 Microsoft Information Center (België), telefoon +32 (0)2 5033113

Voor informatie (redacties)

Microsoft B.V. (Nederland) Michiel Gosens, Press & Public Relations Manager, telefoon: +31 (0)20 5001274
Microsoft BVBA (België) Els Stevens, Public Relations Manager, telefoon: +32 (0)2 7043322

© 2000 Microsoft Corporation. All rights reserved. Terms of Use.

Deel: ' Microsoft start Datacenter Program voor Windows 2000 '
Lees ook