Microsoft toont nieuwe producten en diensten op CeBIT 99

Schiphol-Rijk, 18 februari 1999 - Microsoft toont op CeBIT 99, de grootste computerbeurs van Europa, haar nieuwste producten en diensten. Ook zullen daar meer dan honderd Microsoft-partners oplossingen presenteren, gebaseerd op diverse Microsoft-platforms. CeBIT 99 vindt van 18 tot en met 24 maart
1999 plaats in het Duitse Hannover.

Naast de centrale Microsoft-stand in Hal 2, stand D02, zal Microsoft in Hal
11, paviljoen C, een BackOffice-galerij inrichten voor zakelijke klanten en een Europees gebruikerscentrum voor overheidsinstanties (ENAC). Op de centrale stand bevindt zich tevens het informatiecentrum voor OEM's, gespecialiseerde dealers en 'anti-piracy' initiatieven.

De centrale stand telt tweeduizend vierkante meter en omvat acht aandachtsgebieden: Office, Windows, Windows CE, Developer Tools, BackOffice, Consumer/MSN, Technical Support en Services. Daarnaast zijn er meer dan 50 computers te vinden waarop bezoekers zelf producten kunnen testen. In vier bioscopen zullen interactieve multimedia demonstraties te zien zijn van nieuwe producten en opvallende ontwikkelingen. Deze demonstraties zijn gebaseerd op de thema's 'Desktop', 'BackOffice', 'Developer' en 'Fascinating Future'.

In het informatiecentrum op de centrale stand is de beursgids van Microsoft verkrijgbaar die informatie bevat over de op maat gesneden zakelijke toepassingen van Microsoft-partners, die gebaseerd zijn op BackOffice-producten en uitbreidingen van het BackOffice-besturingssysteem van Microsoft. Alle organisaties die in de beursgids vermeld worden, zijn ook aanwezig op de stand.

Microsoft-producten op CeBIT 99

* Windows: een bèta-versie van Windows 2000 zal worden gedemonstreerd, waarbij de nadruk ligt op de verbeterde beheermogelijkheden, de eenvoudige en intelligente gebruikersinterface, de integratie van Internet-technologie, de betrouwbaarheid en de prestaties. Windows CE en oplossingen voor besturingssystemen vormen een ander belangrijk onderdeel van de demonstraties. Twintig Windows CE-partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van hardware en applicaties, zullen presentaties verzorgen. De meest recente Windows CE-producten op het gebied van palmtops en hand-held PC's zullen gedemonstreerd worden door bedrijven zoals Compaq, Casio, Hewlett-Packard, LG Electronics, Sharp en Philips. Clarion zal de nieuwe 'Auto PC' tonen, die is gebaseerd op Windows CE-technologie. Ook te zien is de vlak voor CeBIT 99 geïntroduceerde Microsoft Internet Explorer 5.0, die naast de nieuwe IntelliSense-technologie innovatieve applicaties bevat zoals web-ontwerp en communicatie.

* Office: Office 2000, dat naar verwachting in het tweede kwartaal van
1999 beschikbaar komt, krijgt een exclusieve voorvertoning op CeBIT 99. Ook de zakelijke mogelijkheden van de webgebaseerde samenwerking in Office 2000, die het beheer en de analyse van gegevens eenvoudiger maakt, komen aan bod. Daarnaast zal het Microsoft Office-team demonstraties geven met de nieuwste versies van Frontpage en Publisher en de nieuwe Office-toepassing PhotoDraw
2000.

* BackOffice: informatie over de complete reeks BackOffice-producten is eveneens beschikbaar. Het gaat hierbij om Windows 2000 Server Edition, BackOffice 4.5 en Small Business Server 4.5. Bij het thema 'On the road to Windows 2000' kunnen klanten de mogelijkheden bekijken van Windows 2000 als platform voor hun IT-infrastructuur. Een praktijkdemonstratie van een groot NetShow-systeem toont de capaciteiten van de nieuwste streaming-technologie. BackOffice-experts kunnen individuele adviezen geven aan zakelijke klanten. Daarnaast tonen partners oplossingen die ontwikkeld zijn voor het BackOffice-platform en SQL Server 7.0.

* Developer Tools: Microsofts's Visual Studio 6.0 zal gedemonstreerd worden, inclusief componenten zoals Visual C++, Visual Basic, Visual FoxPro en Visual J++. Tevens zal er een demonstratie zijn van Microsoft Office Developer (MOD), die ontworpen is voor het zelf ontwikkelen van geïntegreerde Office-toepassingen.

* Consumer: bij de consumentenproducten vinden de bezoekers LexiROM
4.0 Edition 2000, de nieuwste versie van de klassieke CD-ROM, die vijf naslagwerken omvat met in totaal 450.000 ingangen.
* Web TV: de nieuwe MSN en Hotmail e-mail service worden gedemonstreerd op toepassingsgerichte terminals.

Partners op de Microsoft-stand
De partners zullen een cruciale rol spelen tijdens de demonstraties en hun stands zullen dan ook integraal deel uitmaken van de centrale Microsoft-stand. Meer dan 60 partners zullen commerciële toepassingen demonstreren en informatie geven over oplossingen variërend van documentbeheer en workflow management tot communicatietechnologie voor de dienstensector en industrie. De partners demonstreren ook oplossingen voor transacties, commerce en zakelijk management.

In het TCM-conferentiecentrum houden Microsoft en industriedeskundigen in totaal 58 lezingen over actuele technologische onderwerpen voor zakelijke beslissers. Meer informatie hierover is te vinden bij alle balies en in de nieuwsbrief die Microsoft tijdens de beurs uitgeeft.

Bij de servicebalies bieden ASC's (Authorized Support Centers) en CTEC's (Certified Technical Education Centers) technische ondersteuning. Er zal voor het eerst ook een speciaal ingericht stand zijn voor het trainingsprogramma 'Fit for Office' dat wordt gesponsord door het Duitse arbeidsbureau.

Microsoft zal dit jaar ook weer samen met partners en klanten aanwezig zijn op de ENAC-stand in hal 11, paviljoen B en C. Hier ligt de nadruk op de oplossingen van partners die Microsoft-platforms gebruiken om de bestuurlijke kracht van overheidsinstanties te versterken.

De Microsoft-afdelingen 'Corporate Customer Support' en 'Training & Certification' zullen vertegenwoordigd zijn met eigen balies. Microsoft Press, uitgever van computerboeken, zal ook over een eigen balie beschikken en zal de complete catalogus presenteren.

De nieuwste producten, aankondigingen en andere algemene informatie over Microsoft op CeBIT 99 zijn vanaf heden te vinden op https://www.microsoft.com/germany/events/cebit99.

Microsoft
Sinds de oprichting in 1975 heeft Microsoft zich ten doel gesteld om voor de PC software te creëren die mensen waardevolle mogelijkheden biedt, zowel thuis als op het werk en op school. Microsoft's visie 'een computer op ieder bureau en in ieder huis', is nu geïntegreerd met Internet, hetgeen het bereik van de PC en haar gebruikers verruimt. Als 's werelds grootste softwareleverancier levert het bedrijf innovatieve producten die doorlopend worden afgestemd op de behoeften van de klant. Het productaanbod omvat besturingssystemen, server-applicaties, applicaties voor zakelijk en privé-gebruik en tools voor het ontwikkelen van bedrijfsbrede zakelijke en Internet-applicaties. Microsoft biedt tevens online diensten, geeft personal computerboeken uit en levert hardware, waaronder toetsenborden en muizen. De producten van Microsoft zijn geschikt voor vrijwel alle PC's, beschikbaar in meer dan dertig talen en worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Deel: ' Microsoft toont nieuwe producten en diensten op CeBIT 99 '
Lees ook