Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting


Wonen en Zorg in een Flexibele Huisvesting
Middagsymposium `Wonen en zorg in een flexibele huisvesting`
18-03-2003 Sint Anthonis

type Symposium
plaats Sint Anthonis
locatie Gemeentehuis Sint Anthonis
adres Brink 3
aanvang 13.00uur
eindtijd 16.45uur

Op dinsdag 18 maart organiseert de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) samen met Pantein Verzorging en Verpleging in het gemeentehuis van Sint Anthonis een symposium over wonen en zorg in een flexibele huisvesting. Het symposium is onderdeel van de feestelijkheden rond de opening van het zorgcentrum Op `t Hoogveld, dat onderdeel uitmaakt van Pantein Verpleging en Verzorging.

IFD Bouwen
DE SEV voert het programma Industrieel Flexibel en Demontabel Bouwen (IFD) uit en werft hiervoor demonstratieprojecten. Het nieuwe zorgcentrum kreeg in 2000 van de SEV de demonstratiestatus vanwege haar flexibele opzet en de bouw volgens principes van IFD Bouwen. Een staalskelet voor een dergelijk gebouw is een ongebruikelijke keuze. De eenvoudig aan te passen wooneenheden zijn een voorbeeld van flexibel bouwen en installeren.

Flexibiliteit
Pantein Verzorging en Verpleging heeft bij de nieuwbouw Op `t Hoogveld gekozen voor een flexibele huisvesting om wijzigingen in de omvang en de aard van de zorgvraag het hoofd te kunnen bieden. Het nieuwe huis wordt momenteel bewoond door mensen met een indicatie voor een verzorgingshuis, maar kan eenvoudig getransformeerd worden tot verpleegunit. Het gebouw biedt tevens huisvesting aan GGZ-Cliënten, zonodig in een gesloten afdeling. Op termijn kunnen er ook appartementen gemaakt worden voor mensen zonder indicatie, die echter dichtbij zorgverlening willen wonen. Op de begane grond zijn de thuiszorg en het maatschappelijk werk gehuisvest waarmee ook andere bezoekers (consultatiebureau) in het pand komen. Vanuit het zorgcentrum wordt thuiszorg in de regio verleend.

Tijdens het symposium willen we niet de techniek van het gebouw maar het huisvestings- en zorgconcept centraal stellen. Drie sprekers geven onder voorzitterschap van mevr. L. Sanders hun visie op flexibel huisvesten en de ontwikkelingen op dat terrein. Ook is er de mogelijkheid een kijkje te nemen in het zorgcentrum Op `t Hoogveld dat zich op loopafstand van het gemeentehuis bevindt. De middag wordt om 16.45 uur afgesloten met een borrel.

Voor aanmelding of informatie kunt u contact opnemen met het IFD secretariaat van de SEV: 010-2825099 of ifd@sev.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een routebeschrijving.
kosten: 0,00
beschikbaarheid plaatsen beschikbaar

Vraag om een uitnodiging

Deel: ' Middagsymposium `Wonen en zorg in een flexibele huisvesting` '
Lees ook