Middelbare Veiligheidskunde opleiding nu ook 's avonds


EBN Campus start in september 2012 met een avondopleiding Middelbare Veiligheidskunde (MVK) te Nieuwegein.

Nieuwegein, 20120608 -- Na het succes van de zaterdagopleiding MVK organiseert EBN Campus nu ook een avondopleiding MVK. Dit is voor zowel zelfstandigen, werknemers en werkgevers interessant omdat de studieinspanning niet ten koste gaat van de werkzaamheden. In deze economische tijden is dat zeker een punt wat bij de afweging steeds belangrijker is.

De planning volgt het schooljaar 2012-2013 zodat er regelmatig vakantieweken zijn waarin geen lessen zijn en ruimte is voor ontspanning, het werken aan opdrachten of extra bijles.

De lesavonden zijn op maandag- en woensdagavond waarbij op maandag de theoretische basis wordt gelegd en vervolgens op woensdagavond de vertaalslag naar praktische werkvormen wordt gemaakt. Het lesprogramma volgt het reguliere programma zodat men na succesvolle afronding medio mei 2013 een SKO-erkend diploma ontvangt.

Naast het avondprogramma starten er in september ook een dagopleiding en een zaterdagopleiding.  Voor alle varianten geldt een aanwezigheidsverplichting van 80%, begeleiding door een mentor en afstudeerbegeleider, vijf opdrachten, een theoretisch examen en een eindwerk dat bestaat uit praktisch en theoretisch onderzoek dat wordt vastgelegd in een afstudeerscriptie. Deze scriptie wordt beoordeeld door een onafhankelijke examencommissie die verder niet bij de opleiding is betrokken.

"We zijn regelmatig verrast door de onderwerpen en de manier waarop men een en ander uitwerkt. De diversiteit en invalshoeken zijn ook voor de begeleidingende docenten inspirerend. We hopen dat er weer een scriptie wordt ingeleverd die unaniem wordt voorgedragen voor de volgende edite van de NVVK Veiligheidskunde prijs en daarbij in de prijzen gaat vallen. De wijze waarop onze oud cursist Xander ten Dolle deze prijs in 2012 heeft gewonnen smaakt naar meer....." aldus mentor en docent Tiemen van der Worp.  


Deel: ' Middelbare Veiligheidskunde opleiding nu ook 's avonds '
Lees ook