rijksvoorlichtingsdienst

middelburgse deel n57 officieel geopend

minister schultz van haegen van infrastructuur en milieu heeft vandaag samen met de leerlingen van basisschool de palmenhof in middelburg de nieuwe n57 veersedam - middelburg met het dampoort aquaduct officieel geopend. door de nieuwe zeeuwse n57 verbetert de leefbaarheid en veiligheid van middelburg en sint laurens doordat het verkeer nu langs de steden wordt geleid.

tijdens de feestelijke openingshandeling hebben de leerlingen van basisschool de palmenhof honderden ballonen opgelaten om de verbeterde situatie op walcheren te vieren. de basisschool ligt nu niet meer aan de n57 en de scholieren fietsen nu veilig van en naar de school.

de n57 is een samenwerkingsproject van rijkswaterstaat zeeland met provincie zeeland, gemeenten middelburg en veere en waterschap scheldestromen. de aangepaste n57 op walcheren loopt vanaf de rijksweg a58 bij nieuw- en sint joosland langs de noordoostkant van middelburg, via serooskerke naar vrouwenpolder. de weg kruist in middelburg via een aquaduct het kanaal door walcheren. de planning is dat de gehele nieuwe n57 uiterlijk in 2011 klaar is.

daarnaast heeft de minister het tracé-besluit n61, gedeelte hoek-schoondijke ondertekend. dit is een belangrijke stap naar een verbeterde n61. de huidige weg is een onveilige, smalle 80 kilometer weg met landbouwverkeer op de hoofdrijbaan. in het nieuwe plan wordt de n61 een veilige 100 kilometer weg, met parallelwegen, fietstunnels en rotondes.

Deel: ' Middelburgse deel N57 officieel geopend '


Lees ook