NAT. COMITE VAN DE OUDEREN

Mijnheer Harmsen (GTST) wint Gouden Geranium 2001

Publiek kiest massaal voor acteur Wik Jongsma uit Goede Tijden Slechte Tijden

Acteur Wik Jongsma, Mijnheer Harmsen in GTST, ontvangt woensdag 19 september om 13.00 in de Jaarbeurs te Utrecht de .Gouden Geranium. uit handen van ANBO voorzitter R. van der Heijden en Comité Dag van de Ouderen voorzitter Hedy d.Ancona. De publieksprijs 'de Gouden Geranium' wordt jaarlijks uitgereikt aan d¡e persoon die volgens het publiek opvalt door een belangrijke positieve bijdrage aan de beeldvorming over ouderen en ouder worden. Vorig jaar ontving Prof. Dr. B. Smalhout de prijs.

Met ruim een derde van het aantal uitgebrachte stemmen op www.goudengeranium.nl heeft Wik Jongsma een ruime voorsprong op de andere genomineerden Max van der Stoel, Irene van Ditshuijzen, Cri Stellweg, Gregor Frenkel Frank en Jeltje van Nieuwenhoven.

In 'Goede Tijden, Slechte Tijden' is senior Govert Harmsen nooit ouder geworden. Wel ontwikkelde hij zich in de loop der jaren van oude narrige buurman tot pleegvader, herintreder en bovenal tot graag geziene vriend van jong en oud. Acteur Wik Jongsma zet in Nederlands langstlopende soap een mens neer die met het verstrijken der jaren milder is geworden, die maatschappelijk betrokken is, en in staat en bereid is nieuwe uitdagingen en relaties aan te gaan. Kwalificaties die opgaan voor veel senioren die ongewild aan de maatschappelijke zijlijn zijn gemanoeuvreerd. Een senior bij wie leeftijd er niet toe doet. En zo hoort het ook!

Initiatief van de bond voor 50 plussers ANBO en Nationaal Comité Dag van de Ouderen

De uitreiking van de Gouden Geranium vindt plaats tijdens de 50+ Beurs, de Nationale Manifestatie ter viering van de Dag van de Ouderen voor de negende keer georganiseerd voor circa 100.000 actieve plussers van 19 tot en met 23 september in de Jaarbeurs te Utrecht.

Meer over de Gouden Geranium op www.goudengeranium.nl Meer over het Nationaal Comité op www.ouderendag.nl Meer over de ANBO op www.anbo.nl


Deel: ' Mijnheer Harmsen (GTST) wint Gouden Geranium 2001 '
Lees ook