PERSBERICHT - Honselersdijk, 13 oktober 1999

MPS start pilotgroep bloemisten

MPS start pilotgroep bloemisten
Milieu Project Sierteelt (MPS) heeft als doel de milieubelasting tijdens de teelt van bloemen en planten tot een minimum te beperken. De Nederlandse sierteeltsector heeft in 1995 het initiatief genomen tot oprichting van MPS. Inmiddels doen duizenden kwekers over de gehele wereld mee aan MPS. In het programma van MPS doen niet alleen kwekers mee, maar ook handelaren. Voorheen richtte MPS zich uitsluitend op kwekers en handelaren. Met de start van een pilotgroep bloemisten komt daar echter verandering in. MPS presenteert zich nu een stapje verder in de keten en kan nu in de hele sierteeltketen zichtbaar gemaakt worden: dus van kweker tot en met bloemist. Vanaf maandag 11 oktober doet ook een pilotgroep bloemisten mee aan MPS. De komende maanden zullen deze bloemisten uit Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland zich als MPS-deelnemer presenteren en MPS-bloemen en -planten promoten in de winkel. Tevens zullen zij bekijken in hoeverre het reeds opgezette registratie- en kwalificatiesysteem aanpassingen behoeft. Op dinsdag 12 oktober is de eerste registratiemap uitgereikt aan de eerste Nederlandse deelnemende bloemist, Konmar Bloemist "Uniflora". Deze bloemist is gevestigd in de Konmarwinkels in Den Haag (Elandstraat) en Voorburg (Koningin Julianaplein).

Na proefproject volgt nu pilotgroep bloemisten
MPS heeft in mei van dit jaar in samenwerking met MPS-handelaar Metz een proefproject gestart onder bloemisten in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Tijdens dit project mochten deze bloemisten zich onderscheiden door middel van presentatie en promotie van MPS-bloemen en -planten. Het was voor het eerst dat MPS zichtbaar werd gemaakt in de hele sierteeltketen. Hun positieve reacties hebben ervoor gezorgd dat MPS heeft besloten om een 'pilotgroep' te vormen van deze allereerste MPS-bloemisten. Naast de bloemisten in het buitenland, hebben zich ook Nederlandse bloemisten aangemeld. Zo heeft onlangs Konmar Bloemist Uniflora, gevestigd in Den Haag en Voorburg, besloten deel te nemen aan MPS. 'Voor ons is deelname aan MPS een fantastische manier om te laten zien dat wij milieubewust geteelde bloemen en planten in ons assortiment voeren. De klant kan daarmee een milieubewuste keuze maken en wij kunnen ons onderscheiden van andere bloemisten', aldus Stefan Berwers van Uniflora.

De andere deelnemende bloemisten kopen in bij MPS-handelaar de Metz Groep en zijn gevestigd in Londen (Jane Packer Flowers, Bloomsbury Flowers) Berlijn (Blumen Damerius) en Parijs (Champremier, Neuilly Fleurs). De komende drie maanden zal MPS samen met de pilotgroep MPS-deelname van bloemisten definitief vormgeven. Bloemisten die ook geïnteresseerd zijn in deelname aan bovengenoemde pilotgroep bloemisten kunnen zich aanmelden bij MPS.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Albert Haket (medewerker buitendienst), Diana Boots (medewerker PR & Marketing) en Stefan Berwers (commercieel medewerker Uniflora).

Deel: ' Milieu Project Sierteelt start pilotgroep bloemisten '
Lees ook