Socialistische Partij

12de congres

MilieuAlarmteam opent `jacht op vossenjacht'

06-03-2003 * Het MilieuAlarmteam van de SP opent vrijdag 7 maart de 'jacht op de vossenjacht'. Doel van de actie is het ontzenuwen van de fabels die door jagers en boeren worden gebruikt om de provinciale bestuurders op het verkeerde been te zetten, waardoor de jacht op vossen onterecht weer wordt toegestaan. 'Het gaat jagers om hun hobby en niet om ecologische belangen, punt uit,' aldus SP Tweede-Kamerlid Krista van Velzen.

Krista van Velzen De SP gaat intensief actievoeren om tegenwicht te bieden aan het werk van de invloedrijke jachtlobby in Nederland. Krista van Velzen zal de eerste poster en folder waarin de fabels van de lobbyisten ontkracht worden, aanbieden aan de heer Van Voorst tot Voorst, directeur van nationaal park De Hoge Veluwe en CDA-woordvoerder in de Provinciale Staten van Overijssel op dit onderwerp. De SP-delegatie zal de Van Voorst tot Voorst ook een pluche vos aanbieden en hem vragen niet steeds in te gaan op de zielige verhalen van de jagers. 'Het moet duidelijk worden dat het de jagers niet om dierenwelzijn of andere motieven gaat, maar om het behoud van hun bizarre hobby,' aldus Van Velzen.

Sinds het invoeren van de Flora en Fauna wet op 1 april 2002 is het verboden om op vossen te jagen. Maar door een groots opgezette lobby in de Tweede Kamer is er toch weer ruimte ontstaan om dit prachtige dier dood te mogen schieten. Dit beleid wordt nu provinciaal geregeld waardoor de jagers in Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Holland weer hun gang kunnen gaan. Ook Groningen, Flevoland, Zuid Holland en Zeeland staan op het punt om ook tot afschot over te gaan.

Download het affiche (PDF)

Download het pamflet 'de 10 fabels' (PDF)

zie ook Actueel nieuws uit het land

Deel: ' MilieuAlarmteam opent `jacht op vossenjacht' '
Lees ook