Gemeente Maassluis

17-3-2003

Milieucontroles in Maassluis

In de maanden januari en februari heeft de gemeentelijke milieu-inspecteur samen met de wijkmeesters van de Woning Stichting Maassluis en de wijkcoordinatoren van de gemeente Maassluis diverse malen moeten optreden tegen Maassluizers die het niet zo nauw nemen met het milieu en hun leefomgeving. Er zijn respectievelijk 85 en 50 milieu-overtredingen/-klachten geregistreerd.

De milieu-overtredingen/-klachten hebben vaak betrekking op afval en grof vuil dat naast de containers wordt geplaatst en daardoor de woonomgeving vervuilt. Ook wordt, hoewel dit verboden is, nog steeds grofvuil in de verzamelcontainers voor huishoudelijk afval gedumpt. Hierdoor kunnen anderen hun huishoudelijk afval niet meer in deze containers kwijt.
13 inwoners van Maassluis hebben in de eerste twee maanden van dit jaar een RODE kaart en proces-verbaal gekregen voor het niet op de juiste manier aanbieden van hun huishoudelijk afval. Eén inwoner kreeg behalve een procesverbaal ook nog eens de rekening gepresenteerd van de reinigingsdienst voor het plaatsen van grof huisvuil naast de containers terwijl dit grof vuil niet was aangemeld. Een RODE kaart betekent dat er proces-verbaal wordt opgemaakt. Wie een proces-verbaal krijgt moet rekenen op een boete van minimaal 46,- exclusief de opruimkosten.

Tegen een bewoner uit de Burgemeester Zaneveldstraat werd een proces-verbaal opgemaakt omdat hij vanaf de 8e verdieping vloeibaar frituurvet naar beneden had gegooid waardoor het trottoir ernstig met vet verontreinigd werd. Uit onderzoek kwam vast te staan dat deze bewoner dit in oktober 2002 ook als eens had gedaan. Voor het verwijderen van het vet kreeg de bewoner bovenop de boete ook de rekeningen van de Woning Stichting Maassluis gepresenteerd.

Grof vuil
Inwoners van Maassluis die grof vuil hebben, worden dringend verzocht zich aan de aanbiedregels te houden zodat er geen overlast ontstaat. Grof vuil wordt GRATIS aan huis opgehaald door de reinigingsdienst mits er van tevoren een telefonische afspraak is gemaakt. Voor het maken van een afspraak kan men op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur contact opnemen met de reinigingsdienst via telefoonnummer 5916741. Er kan uiterlijk dinsdag een afspraak worden gemaakt voor de woensdag er op.
Als inwoner van Maassluis ( denk om uw legitimatiebewijs) kan men grof vuil natuurlijk ook zelf wegbrengen naar de Milieustraat, gevestigd aan de Heldringstraat 6. De Mileustraat is zes dagen per week geopend: van maandag t/m donderdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 15:30 uur, op vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Deel: ' Milieucontroles in Maassluis - 2687 '
Lees ook